Betaler du også for meget for din bilforsikring?

Det store udvalg af forsikringsselskaber og de mange forskellige typer af bilforsikringer, gør det svært for de fleste at få overblik over, om den forsikring, de har, og den pris, de betaler, er den rette.

Valget af forsikring kan hurtigt blive en meget kompleks størrelse, og det gælder også, når det drejer sig om forsikring af ens bil. Derfor ender alt for mange med at betale for meget og ikke være forsikret optimalt. 

Få styr på tilvalg af dækninger

En bilforsikring består først og fremmest af en ansvarsforsikring, der er den lovpligtige del, som dækker de skader, du måtte påføre andre, deres køretøj eller deres ting i trafikken. Men der, hvor flere kommer til at betale for meget for deres bilforsikring, er ved de tilvalg, der dækker skader på egen bil. 

For at få dækning af skade på din egen bil i forbindelse med eksempelvis hærværk, tyveri, færdselsuheld eller brand, skal du tilkøbe en kaskodækning. Hvis din bil er af ældre dato, er det en fordel at vælge delkasko, mens du skal vælge en kaskoforsikring, hvis din bil er af nyere dato. 

Derudover kan du også vælge nogle udvidelser af de eksisterende dækninger. Det kan eksempelvis være udvidet glasforsikring eller vejhjælp. Disse tilvalgsdækninger er rigtig gode at have, da langt de fleste billister har oplevet stenslag eller haft behov for assistance ude på vejene. 

Hvor meget dækning har du behov for?

Når du skal tegne en bilforsikring, skal du tage stilling til, hvor meget dækning du har behov for, og hvor meget du vil betale i selvrisiko. Det afhænger blandt andet af, hvor gammel din bil er, og hvor meget den er værd. Derfor er det vigtigt, at du oplyser forsikringsselskabet om de vigtige detaljer vedrørende din bil og din kørsel, så du får den helt rette pris. I de fleste tilfælde har følgende indflydelse på prisen:

  • Prisen på din bil
  • Din alder
  • Hvor mange års skadefri kørsel du har haft
  • Din bopæl
  • Hvor meget du kører i din bil

Forsikringsselskaber kan vurdere risikoen for en skade forskelligt, selvom de har de samme oplysninger om dig. Det betyder, at priserne kan variere meget, og du gør derfor klogt i at undersøge de forskellige muligheder nærmere, inden du tegner din bilforsikring. 

Undgå uforudsigelige økonomiske overraskelser

Ved dit valg af forsikringsselskab er det en god idé at sørge for, at du kan få en forsikring med faste lave priser, så der ikke pludselig kommer regninger, du ikke var klar over, at du skulle betale. Hvis du eksempelvis vælger at tegne din bilforsikring hos Global Forsikring, er du garanteret en billig bilforsikring, hvor prisen ikke stiger, og du kan dermed undgå ubehagelige økonomiske overraskelser undervejs. 

Hos Global Forsikring er du i trygge hænder, da du er sikret en bilforsikring, der både er let at forstå og til at betale. Du kan desuden selv bestemme, hvordan du ønsker at betale din forsikring. Så om det er på månedlig eller årlig basis, er helt op til dig.

 

Dagens Gossip