Boost dit CV ved at tage et sabbatår i udlandet

Rigtig mange unge vælger at tage et sabbatår eller to på et eller andet tidspunkt i deres uddannelse.

De fleste tager deres sabbatår lige efter gymnasiet, men nogle vælger også at tage det efter 9. eller 10. klasse eller efter at have færdiggjort deres bachelor. Holder man et sabbatår, har man mange forskellige muligheder. Blandt andet kan man finde et fuldtidsarbejde eller tage ud og rejse.

Vil man rejse til udlandet i sit sabbatår, findes der rigtig mange muligheder for at rejse til forskellige destinationer, finde en grupperejse eller rejse til et andet land for at arbejde. Kun fantasien sætter grænser, men uanset hvad er man sikret en oplevelse for livet. Derudover kan det i den grad booste CV’et, når man skal ud på arbejdsmarkedet, at man har taget et sabbatår i udlandet.

Grupperejser

Grupperejser har været utroligt populære blandt unge i mange år, og af god grund. Der findes rigtig mange forskellige rejsebureauer, som arrangerer en række forskellige grupperejser til de fleste destinationer verden over. Her vælger man selv den rejse, der passer en bedst, samt hvor længe man vil af sted. Det er derfor en rigtig god mulighed for at realisere drømmen om for eksempel at rejse Asien rundt eller besøge Australien.

Vælger man at tage på en grupperejse, rejser man sammen med andre unge samt en rejseguide. Det giver tryghed i form af, at der altid er nogle med på rejsen, man kan henvende sig til i tilfælde af, at der skulle ske noget. Derudover har man hele tiden nogle at dele sine mange oplevelser med.

Under en grupperejse kommer man til at møde og få indblik i mange forskellige kulturer, hvilket også giver en større forståelse for mennesker, og hvordan forskellige samfund er struktureret. Det er med til at gøre CV’et mere attraktivt efter rejsen, når man skal ud og søge arbejde.  

Arbejde i udlandet

Rigtig mange unge vælger også at flytte til et andet land i deres sabbatår for at finde arbejde. Blandt de populære destinationer er London, Barcelona, New York og Berlin. Det kræver en del mere forberedelse at tage til udlandet for at arbejde, end hvis man for eksempel tager på en grupperejse. Blandt andet skal man finde et sted at bo, oprette en bankkonto og melde flytning fra Danmark.

Dog er det ikke helt så besværligt, som det lader til at være. Langt de fleste unge falder hurtigt til, og finder et job i den by, de vælger at flytte til. Når man har fundet et job, er der rig mulighed for rigtigt at opleve kulturen i den by man bor i, samt øve sig i et fremmedsprog.

Ved at arbejde i udlandet kommer man også til at møde rigtig mange forskellige mennesker, uanset om man arbejder på bar, restaurant, i butik eller på et kontor. Derved får man indsigt i mange forskellige kulturer, og man lærer også en hel del om sig selv. Det hele er med til at gøre CV’et meget mere attraktivt på jobmarkedet, når man vender tilbage til Danmark, og færdiggør sin uddannelse.

 

Dagens Gossip