Brugte iPhones hitter blandt danskerne

Over hele verden har smartphones indtaget hverdagen og gadebilledet, og i 2019 ejer 88% af danskerne en smartphone.

Sponsoreret artikel

Størstedelen af disse er Android og iPhone. Ifølge Kiloo, som står bag det populære mobilspil Subway Surfers, står disse to smartphones for langt størstedelen af alle deres downloads. 

I 2017 sad Samsung på 22,3 procent af det globale smartphonesalg, mens Apple lå på andenpladsen med 12,5 procent. I Danmark ser andelene anderledes ud, da vi er storforbrugere af iPhones, mens Samsung og de andre producenter er mere populære andre steder i verden.

Efterhånden som nye teknologier udvikles, og der kommer flere og flere modeller på markedet, skifter forbrugerne også deres telefoner hyppigere ud.

Heldigvis ses der også en stigende tendens til at købe og sælge brugte smartphones. Danskerne er generelt glade for loppemarkeder og genbrugsbutikker, men også elektronikverdenen begynder at blive en del af den gængse genbrugskultur. 

På de mange forskellige salgssider ses der tydelige stigninger i antallet af brugte smartphones, der sættes til salg. Efterspørgslen stiger dog hurtigere end udbuddet, så hvis du har en smartphone, der skal skiftes ud, er det bare med at få den sat til salg i stedet for at gemme den væk i en skuffe.

Fordele som både køber og sælger

Der er store fordele ved at genbruge smartphones, uanset om du er køber eller sælger. Hvis du er typen, der kan lide at have den nyeste smartphone, fejler den gamle sikkert ikke noget, når du investerer i en ny. Derfor kan du lige så godt sætte den til salg. På den måde får du dækket noget af udgiften til din nye smartphone, og den glade køber sparer penge ved at købe brugt. Derudover er det en stor fordel for miljøet, at din brugte smartphone kan leve videre hos en anden, så den ikke ender som forurening, og der skal produceres endnu flere telefoner.

Hvis du står og skal sælge en smartphone, har du en fordel, hvis det er en iPhone. I modsætning til modellerne fra eksempelvis Samsung og Huawei falder værdien af en iPhone meget langsommere, sandsynligvis fordi vi i Danmark er mest glade for iPhones.

Du skal dog ikke fortvivle, hvis du har en Android, du vil sælge. Der er stadig penge at hente, og miljøet vil takke dig, uanset hvor gammel og brugt din aflagte smartphone er og uanset hvilken virksomhed, der står bag.

Forud for lanceringen af en ny model stiger efterspørgslen på brugte smartphones som regel, da mange ser deres snit til at skifte til en nyere model – ikke den helt nye, men en af dem som i forbindelse med den nye lancering bliver ”gamle” modeller og derfor kan findes billigere.

Køb trygt en brugt smartphone

Måske har du overvejet at købe en brugt smartphone, men er ikke tryg ved usikkerheden, der ligger i at købe af privatpersoner, som hverken skal tilbyde garanti eller returnering. I takt med den stigende interesse for brugte smartphones er der dog kommet flere virksomheder til, som lever af at købe og sælge brugte smartphones. 

En af dem er Phonetrade, hvor du eksempelvis kan købe en brugt iPhone 7 i fin stand til billige penge. I nogle tilfælde har telefonen aldrig været brugt, mens den i andre tilfælde er blevet sat i stand, før den sælges igen. Uanset hvad er du sikret samme garanti og returret, når du køber en brugt smartphone hos en professionel forhandler, som hvis du havde købt en helt ny telefon.

Du kan derfor roligt investere i en brugt smartphone, hvis du vil have en nyere model, men samtidig gerne vil skåne både miljøet og din pengepung.

 

Dagens Gossip