Caféer i Hobro hjælper borgere på kanten af arbejdsmarkedet

En café med flere formål

I januar 2018 åbnede Fonden Hedehuset en café på DSB’s togstation i Hobro. Caféen blev etableret som en socialøkonomisk virksomhed, der har til formål på flere måder at hjælpe socialt udsatte borgere i lokalområdet. Udover at tage hånd om de udsatte borgere, fungerer caféen som en café for togstationens mange besøgende gæster, for byens borgere og ikke mindst for lokale virksomheder, der skal have leveret frokost. Caféen har fået det meget passende navn Café På Banen og er blevet taget yderst godt imod af kunderne. 

”Hos Café På Banen serverer vi hver dag kaffe, frisklavede sandwiches, tapas snacks og kolde drikke til folk på farten samtidig med, at vi hjælper borgere, der af forskellige årsager ikke kan varetage et almindeligt 08-16 job eller gennemføre en uddannelse”, siger Carsten Bredahl, der er direktør for Fonden Hedehuset

En hjælp til udsatte borgere

Udover at stå for den daglige forplejning af caféens mange gæster, har caféen et måske endda mere vigtigt formål; nemlig at hjælpe unge såvel som ældre borgere, der af forskellige grunde ikke kan indgå på et almindeligt uddannelsessted eller på en almindelig arbejdsplads. Borgernes baggrunde er forskellige, og årsagerne kan variere med alt fra psykiske lidelser til angst og fysiske handicap. 

”I køkkenet er der ansat en socialrådgiver og en kok, der underviser og støtter borgerne. Således bliver de trænet i hygiejne, køkkendrift, madlavning og kundekontakt, som alle er med til at forbedrer borgernes faglige såvel som sociale kompetencer”, uddyber Carsten Bredahl. På den måde kan borgere, der får bevilget et forløb på caféen af jobcentret komme ét skrift nærmere en ”normal” hverdag.

Café På Banen udvider til boldbanen

Udover at være blevet taget godt imod af kunderne, har jobcentret i Mariagerfjord, som er dem, der bevilger forløb i caféen til de udsatte borgere, også udvist positiv respons over for caféen. Én succes spreder ofte ringe i vandet, og det er også tilfældet omkring Café På Banen. Kort tid efter åbningen af caféen på togstationen, bliver Fonden Hedehuset nemlig kontaktet af Rosendal Idrætsforum, der ønsker at Fonden Hedehuset overtager den daglige drift af cafeteriet i idrætscentret. For både Fonden Hedehuset og Rosendal Idrætsforum, var dette en kærkommen mulighed for at hjælpe endnu flere udsatte borgere. Således åbner Fonden Hedehuset nu endnu en café i Rosendal Idrætsforum. 

Du kan besøge deres Facebook-side her.

 

Dagens Gossip