330 uger siden

|

16/01/2018
Danmarks rigeste. Foto: Scanpix
Danmarks rigeste. Foto: Scanpix
Danmarks rigeste familie kan hvert år skovle millioner ind på bankbogen og har en formue på over 155 milliarder kroner. Her kan du se en liste over landets 10 rigeste.

Dagens topnyheder

Danmarks rigeste mand var i mange år Mærsk Mc-Kinney Møller, men da han døde i 2012, gik denne titel videre til barnebarnet af LEGOs grundlægger Ole Kirk Christiansen.

Danmarks rigeste er Kirk Kristiansen-familien.

Sammen med resten af familien sidder tidligere virksomhedschef Kjeld Kirk Kristiansen nemlig på en formue på svimlende 155,4 milliarder kroner. Det viser en liste over Danmarks rigeste familier, som Berlingske Business udgav 14. september 2017.

De mange milliarder har familien tjent på LEGO-imperiet, der blev grundlagt i 1932 af Ole Kirk Christiansen. Siden overtog hans tredje søn, Godtfred Kirk Christiansen, rollen som direktør i legetøjs-giganten, og i 1979 overtog hans søn Kjeld Kirk Kristiansen så roret som trejde generations LEGO-chef i den familieejede legetøjsgigant.

Danmarks rigeste - Kjeld Kirk Kristiansen. Foto: Scanpix

Kjeld Kirk Kristiansen stoppede som LEGO-chef i 2004 og overlod i april 2016 posten som formand for LEGO Fonden til sønnen Thomas Kirk Kristiansen. I dag er LEGO en privatejet virksomhed, som kontrolleres af familien Kirk Kristiansen og dens holdingselskab, Kirkbi.

9,7 milliarder alene i år

70-årige Kjeld Kirk Kristiansen har som LEGO-overhovede cementeret familiens position som Danmarks suverænt rigeste familie gennem den store succes, som LEGO har oplevet over en årrække.

Alene i 2017 blev der lagt 9,7 milliarder kroner til Lego-familiens formue, selv om legetøjskoncernens tocifrede vækstrater blev encifrede i 2016.

Hovedparten af familiens formue er placeret i Kirkbi, og dette selskab havde i 2016 et overskud efter skat på 13,3 milliarder kroner. 

Danmarks rigeste familie har tjent deres penge på LEGO. Foto: Scanpix

Kirkbi ejer i øvrigt også knap 30 procent af aktierne i Merlin Entertainments, der driver forlystelsesparker verden over - herunder Legoland-parkerne og her er det lykkes at hæve besøgstal, omsætning og overskud.

Efter den stenrige Kirk Kristiansen-familie er familien Holch Povlsen de næstrigeste i Danmark. Deres formue er skabt på baggrund af tøj-imperiet Bestseller, og er vurderet til 40.9 milliarder kroner.

På listens tredjeplads ligger Niels Peter Louis-Hansen og hans familie, der har skabt deres formue på at bygget medicovirksomheden Coloplast, der producerer stomiposer, katetre og plastre. Louis-Hansen-familien har en formue på 38.7 milliarder kroner.

Herunder kan du se listen over de 10 rigeste familier i Danmark. Deres formue er angivet i milliarder

Danmarks rigeste - top 10

  1. Familien Kirk Kristiansen - 155.4 mia.
  2. Familien Holch Povlsen - 40.9 mia.
  3. Familien Louis-Hansen - 38.7 mia.
  4. Lars Larsen - 27.8 mia.
  5. Hanni Toosbuy Kasprzak - 16.5 mia.
  6. Familien Clausen - 13 mia.
  7. Ane Uggla og familien efter Mærsk Mc-Kinney Møller - 12.7 mia.
  8. Familien Foss - 12.3 mia.
  9. Bent Jensen og døtre - 12.3 mia.
  10. Familien Fleggaard - 10.3 mia.