Danskerne bruger milliarder på kæledyr – Det koster din hund om året

Livet som hundeejer er ikke kun forbundet med masser af motion og hyggelige stunder i hjemmet. Det pelsede familiemedlem fører desværre også en masse udgifter med sig.

De søde firbenede pelsdyr koster hvert år danskerne flere milliarder kroner. Især hunden er en omkostningstung post i budgettet – den er faktisk dobbelt så dyr som katten. Rækker din økonomi mon til en hund? Find svaret i artiklen.

Hund eller kat – set med økonomiske briller

Hund og kat har lige siden tidernes morgen været danskernes foretrukne kæledyr. I gadebilledet støder man mest på hunden, men det er ingen hemmelighed, at der findes betydeligt flere katte end hunde herhjemme. Der menes at være omkring 500.000 hunde og 1.300.000 katte på dansk jord. En stor andel af kattene er dog herreløse.

Set med økonomiske briller er valget mellem hund og kat ret åbenlyst. De fleste ved, at katten er betydeligt billigere i drift. En hund koster som regel mellem 3.000 og 10.000 kr. i anskaffelse, mens katten typisk er gratis eller koster et symbolsk beløb. Allerede der er der altså mange penge at spare. Den næste post er forsikringsposten. Her er der også penge at spare. Du skal ifølge loven tegne en hundeansvarsforsikring, hvis du holder hund. Der er til gengæld ingen krav til katteejere, som selv bestemmer, om de ønsker at tegne en katteforsikring. 

Foruden udgiften til selve anskaffelsen og den årlige forsikringspræmie skal der bruges penge på foder, legetøj, udstyr og meget andet. Her er katten igen meget billigere. Det hænger helt naturligt sammen med, at hunde generelt spiser meget mere end katte. Slutteligt kommer der udgifterne til dyrlægebesøg. Det er en halvdyr fornøjelse, uanset om man holder hund eller kat. Dog er hunden som regel en smule dyrere. 

Så mange penge bruger du på din hund

Der er efterhånden udført mange beregninger på, hvad det vil koste at holde hund. En forholdsvis ny beregning viser, at det koster omkring 100.000 kr. at holde hund med en forventet levealder på 12 år. Det bliver i gennemsnit til over 8.000 kr. om året. Du kan muligvis slippe billigere, hvis du sammenligner priser på hundeforsikringer, køber hundefoder på tilbud og undgår at købe alt det legetøj, du får øje på. 

100.000 kr. er ikke i nærheden af, hvad et barn koster, men det er alligevel nødvendigt at sætte penge af til denne post. Du bør ydermere have en buffer, så der er penge til et dyrlægebesøg, hvis det skulle blive aktuelt. Det er nemlig altafgørende, at din hund kommer i behandling så hurtigt som muligt, hvis uheldet skulle være ude. 

Der bruges flere og flere penge på hunde og øvrige kæledyr

Danskernes forbrug er i den grad opadgående. Det bekræfter selvfølgelig, at danskerne holder af deres firbenede venner og ønsker det bedste for dem. Det betyder dog ikke, at man nødvendigvis skal spendere formuer på smart designertøj til hunden. Endvidere bør man overveje, om det virkelig er nødvendigt at hyre en hundetræner eller at købe markedets dyreste foder til familiens hund. Din hund er ikke nødvendigvis så kræsen, som du tror.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip