Danskerne rammes af fodboldfeberen forud for VM

Til sommer vil mange danskere sidde klistret til Tv-skærmen for at følge med i Danmarks VM-eventyr.

Nationen rammes af fodboldfeber, men for både de deltagende hold og tilskuerne er sammenholdet og fællesskabet det, som egentlig skaber glæden ved fodbold. ”Vi vil gøre en forskel for sammenhold” står der i Dansk Boldspilsunions værdigrundlag, og skal fodbolden imødekomme dette, må alle gøre en indsats.  

Fællesskab fremfor konkurrence

Fodbold er som den danske nationalsport blevet en vigtig del af dansk kultur, og med et stadigt stigende antal episoder, hvor hooligans skaber uroligheder efter kampe i den danske herrefodboldliga Alka Superligaen, er det væsentligt at finde ud, hvordan vi fremmod VM 2018 kan skabe et øget fokus på fællesskab fremfor konkurrence. Ved landsholdsturneringer er det dog klart, at man ofte holder med sin egen nation, og det betyder derfor også, at danskernes sammenhold øges med nationale fodboldsange, beklædning og stemning. Det store fokus på VM 2018, som allerede nu har ramt de danske medier, er med til at øge interessen i at skabe en fællesskabsfølelse blandt befolkningen, som tilgodeser både store og små, gamle og unge. 

At ses udenfor banen

En helt essentiel måde hvorpå man fortsat kan øge fokusset på fællesskab blandt fodboldtilskuere er ved at mødes ”udenfor banen”. I forbindelse med store internationale landsholdsfodboldturneringer vælger mange offentlige steder at vise fodbold på store skærme, og dette kan give anledning til et endnu større sammenhold, hvor fodboldfans kan mødes og se kampene. Under Danmarks kampe vil slagsange og rød/hvide farver domminere, og der vil i høj grad skabes en større glæde ved at se fodbold, når man ser det sammen. På den studievenlige blog – BedreStudieliv – findes der en guide til, hvor du kan se fodbold i Århus og København og desuden hvordan du kommer i fodboldstemning inden VM 2018 .  

Sammenhold og forskellighed

Det, som gør fodbold til en så vigtig del af den danske kultur, er bl.a., at sporten er et samlingspunkt. I et samfund som er præget af f.eks. store kulturforskelle kan fodbold omdanne forskellighed til lighed og hjælpe til eksempelvis en nemmere integrationsproces. Ved at samles og se fodbold på storskræm på Rådhuspladsen med samme rød/hvide danmarkstrøje og synge den samme slagssang, vil forskellighed blive sat i baggrunden til fordel for følelsen af, at vi som sportsinteresserede danskere er en stor familie.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip