Denne lette vinterjakke holder dig utroligt varm

Hvilken vinterjakke skal du have på til denne vinter? Mens kulden ofte afgører, hvor mange forskellige stykker overtøj du skal have på, er en god isolerende vinterjakke nødvendig for at holde hele overkroppen varm.

Vi har set på 3 af de varmeste vinterjakker til herrer. Særligt én af dem er utrolig varm og samtidig også meget lettere end de andre. 

DMIs sæsonprognose for vinteren er kommet. Det bliver endnu koldere i slut november og starten af december, en lidt varmere januar og så slutter vinteren af med en kold februar. Alt i alt bliver det en vinter, der ligger lidt under den normale gennemsnitstemperatur. Det kræver en varm vinterjakke. Men hvad er egentlig en varm vinterjakke? Det kommer helt an på dit aktivitetsniveau, og hvilket fyld vinterjakken har.

Din vinterjakke skal være tilpas varm

Det gælder for dig om at klæde dig på til det vejr, du skal ud i. Ofte er det svært at vurdere, hvor varm en vinterjakke er, når du prøver den i butikken, i forhold til hvor varm den er i det vejr, du skal ud i. Vi giver dig tre varme vinterjakker - fra let og lun til varm og stor. De er alle varme, men én af dem er varmere og vejer meget mindre end de andre.

  • Den forede vinterjakke – er god i alt slags vintervejr. Det er den, der i gennemsnit bliver købt flest af, fordi den både holder dig varm og tør. Vandsøjletrykket ligger på alle disse modeller over 3000 mm, hvilket er vandtæt. 

Bonus info:

  • Forede jakker du bør undgå: Vinterjakker hvor polyester er det mest brugte materiale. Polyester holder dig nemlig ikke varm. Vinterjakker af polyester er derimod billige.
  • Din foretrukne forede vinterjakke:  Vinterjakker der har bomuld, uld, dun el. lign. som fyld og materiale er gode, varme jakker.
  • Overgangsjakken – er til de perioder, hvor vejret bliver lidt varmere, men hvor det samtidigt er koldt om aftenen og natten. De fede modeller i denne kategori er bl.a. læderjakken, bomberjakken, en quiltet jakke eller en let frakke. Hvad for en jakke, du skal tage på, er helt op til dig og den lejlighed, du klæder dig på til. 

Bonus info:

  • Din overgangsjakke passer særligt godt til læderhandsker og halstørklæder, der sætter scenen for en fed herrestil.
  • Overgangsjakker giver dig windbreaker egenskaben og kan krydres med en varm pullover, så du sikrer dig varmen.
  • Dunjakken – Dunjakken er utrolig varm og let. Den kommer både i mindre modeller og i store oppustede modeller. Afhængig af tykkelsen på jakken isolerer de forskelligt, men især deres dun er afgørende for, om jakken er særligt isolerende. Det er denne kombination, der har gjort den til en vellidt vinterjakke – lige siden den kom på markedet. 

Bonus info:

  • Dunjakker du bør undgå: Dunjakker hvor der er flere fjer end dun. Spørg i din nærmeste Tøjeksperten, hvor mange procent dun, den indeholder.
  • En kvalitets dunjakke kan holde den samme isolering i over 10 år, hvilket gør en kvalitets dunjakke til et rigtig godt køb på langt sigt.

Dunjakken er meget varm og let

En god dunjakke har en høj tæthed af dun i jakken. Det afgør, hvor god isolering din jakke har. I kvalitets dunjakker vil over 90 % af jakkens fyld bestå af dun, mens fjerene vil være under 10 %. De billigere modeller indeholder op til 20-30 % fjer, hvilket giver knap så god isolering. 

Kvalitetsdun er i sig selv meget lette og isolerer utrolig godt. Så hvis der er mange kvalitets dun i en jakke, vil dunjakken være utroligt isolerende og ganske let. Det passer utroligt godt, hvis du skal gå i meget koldt vejr. 

Dun holder godt på varmen, men de har svært ved at udskille den varme som bliver produceret. Enten skal du åbne op for jakken eller gå med en tyndere jakke i varmere vejr. Her kan du passende bruge en pullover eller tyndere dunjakke. Så kan du både være aktiv og holde varmen.

Du kan se flere vinterjakker til mænd på Tøjekspertens hjemmeside.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip