Derfor er august højsæson for bryllupper

Skrevet af webmaster

01/02/2018
Danskerne er vilde med hinanden. Ifølge Danmarks Statistik er antallet af årlige vielser steget med 2.000 par i perioden 2012-2016. Faktisk vælger de fleste at give deres ja i sommermånederne, hvor august topper i statistikken.

Mest læste i dag

Men hvorfor vælger de fleste brudepar at planlægge ceremonien om sommeren? Risikoen for at venner og familie er rejst afsted på sommerferie lader ikke til påvirke de giftelystne pars beslutninger. 

Den danske højsæson for bryllupper kan til dels forklares ud fra vores geografiske position. Vi har kolde vintre og kølige efterår. Derfor vælger mange at planlægge deres bryllup, når der er lidt varmere temperaturer. I løbet af sommeren er det lettere at stable udendørsarrangementer på benene, hvad enten man vil holde festen i et telt på en herregård eller giftes på en strand eller i en skov.

I tiden er der stærke strømninger, som peger på menneskers trang til at gøre op med traditionelle (bryllups)traditioner og sætte sit personlige præg på brylluppet. I fjernsynet kører programmer som ”Say Yes to the Dress” og det danske program ”Bryllupper for millioner”, hvor man følger den professionelle bryllupsplanlægger Christel Winther. De er en mulighed for at udtrykke, hvordan vi gerne vil opfattes af andre og en form for iscenesættelse. I dag er bryllupper ikke noget der sker, men noget vi aktivt skaber. Hvilket i høj grad også gælder bryllupsmenuen, som skal afspejle brudeparret, men også vække gæsternes smagsløg.

”Alle husker et bryllup med dårlig mad”

Til enhver fest hører der mad til. Hvis du selv står for planlægningen af dit bryllup, så er det uhyre vigtig at være ude i god tid. Forhør dig gerne hos et velrenommeret catering-firma, som kan tilbyde en skræddersyet bryllupsmenu. Firmaet Kejserindens Gryder leverer til det meste af Sjælland. Lone Larsen, indehaver af Kejserindens Gryder, udtaler: 

”Maden kan aldrig gøres om. Maden er noget af det, som folk har en holdning til. Alle kan huske et bryllup med god mad, og alle husker et bryllup med dårlig mad.”

Derfor er det fornuftigt at undersøge i god tid, om man kan bestille maden hos den ønskede leverandør. Ifølge Lone Larsen bør man gerne gøre det et halvt til et helt år i forvejen for at være på den sikre side.