Det bedste gratis antivirus til Windows 10

Siden Windows 7 har brugerne ikke længere skulle sørge for selv at downloade antivirus til computeren.

Men hvad er så det bedste gratis antivirus til Windows 10? Der findes et dusin at vælge imellem, så det kan være svært at vide, hvilke antivirus der er pålidelige, og hvilke der udelukkende er ude på at snyde dig. Derfor vil vi denne artikel forsøge at guide dig til, hvordan du bedst muligt kan beskytte din Windows 10 mod virus. Du skal aldrig mere bruge en krone på at rede en computer, fordi den er blevet inficeret. 

Er det godt nok med det forudinstallerede Windows Defender? Du har muligvis brug for en kombination af andre programmer, og desuden scorer Windows Defender ikke ret højt på AV-TEST. Så måske skal du i gang med at finde et alternativ. 

Kombiner antivirus med malwarebytes 

Det mest optimale for din computers beskyttelse er en kombination af antivirus og malwarebytes. Du kan derfor i dette henseende godt beholde Windows Defender, men du kan med fordel tillægge malwarebytes. Med malwarebytes er du dækket ind i forhold til både antimalware og anti-exploit. Der er derfor ingen grund til ikke at gøre det.

Det virker måske irriterende, at du er nødt til at kombinere to forskellige programmer for at beskytte din computer, men det kan være en rigtig fin løsning på problemet. Dog kan du også vælge at downloade et andet antivirus, som måske vil gøre jobbet bedre på din Windows 10 end Windows Defender gør.

Et alternativt antivirus 

Du kan finde andre antivirus end Windows Defender, hvis du ønsker at begrænse sine beskyttelsesprogrammer til ét. Du kan for eksempel prøve Avira, som i 2017 scorede utrolig højt i en AV-TEST. Så her kan du regne med, at din computer er i trygge hænder.

Du skal dog være opmærksom på, at det både kan downloades gratis og betalt. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du vil af med nogle kontanter for at få den bedst mulige antivirus. Men en gratis version af Avira er bestemt heller ikke dårlig – så denne antivirus kan du også roligt downloade.

Det er tiden værd

Uanset hvad, så er det aldrig spild af din tid at finde det helt rette antivirus – lige meget om du ønsker, at det er gratis eller ej. Du skal i alle tilfælde vælge at gå op i det. Vi kan her liste et par grunde til, hvorfor det er vigtigt, at du har det helt rette antivirus:

  • Din computer skal ikke længere sendes til reparation.
  • Dermed sparer du penge i det lange løb.
  • Du skal ikke vente på, at din computer bliver sendt tilbage til dig.
  • Du skal ikke selv bruge endeløse timer på selv at reparere din computer – fordi du for eksempel ønsker at spare pengene.

Der er derfor mange gode grunde til, at du skal passe godt på din computer med antivirus. Mange computere er i dag mere modstandsdygtige over for virus, men du må ikke lade dig forblinde. Din Windows 10 kan blive inficeret, og det vil altid være en irriterende situation at stå i.

For mange af os fungerer hele hverdagen omkring computeren, og det er derfor en stor forhindring, hvis din computer pludselig ikke fungerer, som den skal. Du har sikkert prøvet det før: Du sidder midt i en vigtig opgave enten i forhold til dit arbejde, studie eller hobby, og så går din computer pludselig i sort. Du trykker på livet løs på tastaturet, for… hvad skete der lige der? Det behøver du ikke at opleve igen, hvis du blot finder den rette vej til gratis antivirus til Windows 10.

Variationer af gratis antivirus

Der findes selvfølgelig mange forskellige variationer af gratis antivirus til Windows 10. Du kan for eksempel finde antivirus, der helt af sig selv kører en scanning af din computer, så den altid er fri for virus. Dette kan dog i mange tilfælde sænke hastigheden på din computer, og det kan være en langsommelig proces at skulle arbejde på din computer, hvis farten er sunket.

Derfor kan det også være et godt valg med antivirus, hvor du selv vælger, hvornår scanning skal køres. Faren er dog, at du glemmer at gøre det, og så er det pludselig samlet en masse virus på din computer. Det kan tage lang tid at få bekæmpet alle disse, hvis det får lov til at ophobe sig, og du kan komme til at gøre det for sent.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der fungerer bedst for dig. Folk har forskellige tilgange til deres computer, så du er enten en af dem, der går meget op i det, eller også er du en af dem, hvor det helst bare skal køre af sig selv, uden at du skal lægge for meget tanke i det. 

Sådan finder du den rette antivirus til dig

Vi har givet vores bedste råd i denne artikel – det vil sige enten en kombination af Windows Defender og malwarebyte eller et helt andet antivirus, som kan gøre arbejdet alene. 

Men hvis du gerne vil finde frem til andre metoder eller antivirus, så kan du for eksempel finde nogle målinger og lister over, hvilke antivirus der gør det allerbedst lige nu. Det skifter hurtigt, og det er et område, der konstant er under udvikling. Det kan derfor være en utrolig god ide at finde nogle pålidelige kilder, som du stoler på, der jævnligt kan fortælle dig, hvilket antivirus du skal downloade til din Windows 10.

Måske kan du hurtigt blive opgivende, når du læser, at der hele tiden vil blive udviklet på antivirus, men i sidste ende er det en kæmpe hjælp for dig. For det sikrer, at du altid beskyttet mod virus – som også udvikler sig konstant. Du skal derfor altid være opdateret. Men selvfølgelig kun i så stor en grad, som du selv kan overskue. 

Hvis du har svært ved at vælge et antivirus, så kan det være en god ide at prøve en gratis version i begyndelsen, og derfor kan du vurdere, om det er værd at bruge penge på.

 

 

Dagens Gossip