Disse overvejelser skal du gøre dig inden køb af sommerhus

Sommeren står for døren og der er derfor mange der overvejer at udleve drømme om at have deres eget sommerhus. Hvis du er en af dem, der drømmer om dit eget sommerhus, er der forskellige aspekter som du skal overveje.

Du kan læse mere om nogle af dem her.

Økonomi og finansiering

Det første du skal overveje, hvis du gerne vil købe sommerhus, er din økonomi og finansieringen af sommerhuset. Du skal først og fremmest have overblik over din månedlige økonomi for a finde ud af, om du har råd til at købe et sommerhus.

Det er en god idé at lægge et budget, hvori du får overblik over hvor mange penge du har til rådighed om måneden, til at betale af på et eventuelt lån.

Du skal samtidig overveje de udgifter der følger med ved at eje en ekstra bolig. 

Det er derfor ikke kun udgifter til et eventuelt lån, men også udgifter i forbindelse med vedligeholdelse og transport til sommerhuset, som du skal tænke ind over din økonomi, når du overvejer at købe et sommerhus.

Når du har fundet ud af hvordan din økonomi ser ud, skal du overveje hvilket lån du skal tage til sommerhuset. Det gælder om at finde det lån, der passer godt til din økonomi, for at din fremtidige økonomi kommer til at holde. 

Hvis du i forvejen har fast bolig, bør du overveje at låne i friværdien, for at få et billigere lån end ellers. Du kan fx låne i friværdien ved at tegne et ejerpantebrev, som er en af de muligheder der for at låne udenom banken

Vedligeholdelse

Det er dog ikke kun økonomien, som er vigtig at overveje. Når du ejer en ekstra bolig, er der også en del vedligeholdelse at have styr på.

Når du køber et sommerhus, skal du sørge for at holde det godt vedlige, for at du får et godt sommerhus, som du kan bruge i mange år fremover. 

Det er derfor vigtigt at overveje om du har tiden til at vedligeholde sommerhuset. Der skal fx gøres rent, slås græs og males engang imellem. Samtidig kommer der også større boligprojekter, som er vigtige at tænke ind i dine overvejelser.

Alt efter hvor nyt et sommerhus du køber, er det forskelligt hvor meget vedligeholdelse der er, hvilket er vigtigt at overveje, når du skal vælge dit sommerhus. 

Men uanset hvor nyt sommerhuset er, skal du en gang imellem ud og gøre rent og lægge en ny dug på bordet, for at sommerhuset holder sig i god stand og du dermed kan besøge sommerhuset mange gange i løbet af sommerferien.  

Transporttid til sommerhuset

Når du er på udkig efter dit drømmesommerhus, er det vigtigt at overveje hvor langt fra din egen bolig sommerhuset må ligge.

Hvis du køber et sommerhus der ligger for langt væk, vil du ikke have de samme muligheder for at bruge tid i sommerhuset ofte. Der kommer samtidig ekstra udgifter i forbindelse med transport, hvis du køber et sommerhus der ligger for langt væk.

Som udgangspunkt er det bedst hvis sommerhuset ikke ligger mere end en times kørsel fra dit eget hjem. På den måde er det stadig et stykke væk, men uden transporttiden bliver for lang. 

Når du køber et sommerhus tæt på, har du mulighed for at oftere at besøge sommerhuset, når du trænger til et par dage væk hjemmefra. Når du skal besøge sommerhuset, kan du med fordel tage en god flaske vin og lidt lækker mad med, så du får et par afslappende dage. Du kan fx købe en falske Barolo hos Vindoro, som du kan tage med til dit sommerhus.

 

Dagens Gossip