En guide til oppustelige paddle boards iSUP

Vandhunde, som elsker surfing på havet eller touring i åer og søer, har stor fornøjelse af et paddle board, også kaldet SUP (Stand Up Paddle Board).

Sponsoreret artikel

En SUP adskiller sig fra andre surfboards og windboards ved at være bredere og have mere opdrift, så det er nemmere at balancere på det. De traditionelle SUP’er er hårde og lavet af glasfiber, men de er også lidt besværlige at transportere, da de kræver, at man har en bil, så man kan have dem med sig, og de fylder også, når de ikke er i brug og skal opbevares. Flere ynder også, at tage det med på ferie, så de kan lægge et ekstra lag af oplevelser på deres ferie – både de voksnes og ungernes.

Flere god grunde til, at vælge en iSUP i stedet for et traditionelt stift board.

Fremstillet i stærk PVC-plast og med dropstitch-teknologi

Derfor kan man med fordel vælge en oppustelig SUP, også kaldet iSUP, som er fyldt med luft, hvilket giver allerede nævnte fordele, når det skal transporteres eller opbevares, fordi en oppustelig SUP i sagens natur fylder meget mindre, når luften lukkes ud og den pakkes sammen til opbevaring. En iSUP er fremstillet af slidstærk PVC-plast samt millioner af vævede fibre, som er meget stærke – kaldet dropstich. Den er lettere end en almindelig SUP fremstillet i glasfiber, men stadigvæk kan den holde til meget og bules ikke.

Hvilken type oppustelig paddle board skal du vælge?

Der findes mange varianter af den oppustelige iSUP på markedet, og du kan vælge mellem mange flotte designs og mærker i forskellige prisklasser. De forskellige modeller egner sig til noget forskelligt, således at nogle typer bræt egner sig til bølger og en anden type bræt egner sig til fladt vand. Der findes også allround-modeller, som egner sig til det hele. Det er selvfølgelig vigtigt, at du ved, hvilken type oppustelig paddle board, der matcher dit behov, når du skal ud og købe det. Volumen er en anden vigtig faktor, når man skal vælge den rigtige model. Jo højere volumen en oppustelig iSUP har, jo tungere er det og er dermed mindre manøvredygtigt end en model med lav volumen.

Race, Touring eller Wave

De forskellige oppustelige SUP modeller er designet til forskellige slags aktiviteter. Allround-modellerne har kort sagt den fordel, at de egner sig til det hele. Men hvis man gerne vil have en model, som egner sig særligt til en bestemt aktivitet, så er det muligt. Race SUP har et smalt design og er velegnet til at komme op i høj fart. Ulempen er, at det kan være sværere at holde balancen på denne type SUP, som ikke ligger nær så stabilt i vandet som andre modeller. Touring SUP er en blanding mellem Race SUP og Allround SUP. Touring SUP er smalt designet i spidsen, så man få fart på, men samtidig er modellen bredere end Race SUP og ligger dermed mere stabilt på vandet. Vil du gerne surfe, så kan du med fordel vælge Wave SUP modellen, som er et kort, manøvredygtig og stift board, der gør det nemt at ride på bølger.

Paddle og andet tilbehør

Når du har fundet det helt rigtige oppustelige paddle board, er det lige så vigtigt at finde en god paddle. Typisk medfølger der en paddle i aluminium, når du køber et oppusteligt paddle board. Men du kan med fordel købe en paddle, som er lavet i fiber eller carbon. Den er nemlig lettere og stivere og mere effektiv i vandet. Af andet tilbehør kan nævnes pumpe, reparationssæt, snor til paddle board, så det ikke driver fra dig samt taske til opbevaring af paddle board.

 

Dagens Gossip