En oversigt over markedet for dating online i Danmark

Det er ikke altid, at onlinedating har haft et særligt godt ry, og mange ville endda forbinde det med folk, der prøvede at skrive rundt til hinanden på Facebook.

Sponsoreret indhold

Men der er sket en hel radikal ændring i løbet af de seneste år, og i år 2020 ser det ud til, at de fleste har en meget mere positiv holdning. I dag kan du finde en masse apps og datingsider, der er gearet direkte mod bestemte nicher, og mange går efter et mere veluddannet segment, der er spændt på at komme ud og møde nye mennesker med lignende interesser som dem selv, men hvor første skridt dog taget på dette miljø over internettet. Hjemmesider til dating har også for længst overgået datingannoncer i popularitet, som ellers var den mest brugte metode i gamle dage.

Nutidens mest brugte og kendte hjemmesider er ofte mod betaling, og de kommer med brugerflader eller interfaces, der er utroligt brugervenlige. Men er danskerne rent faktisk interesseret i at skulle betale for at finde den helst store kærligheden? Hvor gamle er de mennesker, som man normalt kan finde på datingsider? Leder medlemmerne efter kærlighed eller noget mere casual? Denne artikel er baseret på spørgsmål fra en undersøgelse, som vi har foretaget, blandt brugerne her på Lovino

Dating online for bøsser og lesbiske

Når vi analyserer data, kan vi se at omkring 11,7% af de mennesker, der leder efter online dating, faktisk er interesseret i eller direkte søger homoseksuelle forhold. Denne procentdel ser ud til at være en repræsentativ del af befolkningen, der menes at være homoseksuel i Danmark og Europa. Det kan være attraktivt for bøsser og lesbiske at mødes over nettet, da det ikke er alle steder i landet, man kan finde barer eller lignende, der henvender sig direkte til denne befolkningsgruppe. Desuden tilbyder datinghjemmesider for folk fra LGBTQI+ fællesskabet et sikkert sted online, hvor de kan mødes uden at føle sig fordømt og dermed bare kan være, hvem der er. Desuden ved de, at andre på platformen, søger det samme som dem. Med andre ord øges muligheden for at finde nogen til et seriøst forhold betydeligt. Det er også vigtigt at nævne, at kun 6,6% af disse folk er kvinder, der leder efter et lesbisk forhold.

Fokus er på seriøse forhold

Selvom onlinedating til tider har haft et tvivlsomt ry på grund af apps som Tinder, der anses for at fokusere på flirting eller sex, er virkeligheden en helt anden. Hvis vi vender tilbage til data, ser vi, at kun 13,9% af de brugere, der benytter sig af datingsider online, leder efter sex eller en mere casual affære. Det betyder, at langt de fleste mennesker, der bruger datingsider i Danmark, faktisk leder efter et mere seriøst forhold eller endda er interesseret i ægteskab. Og desuden er der mange, der foretrækker miljøet online til at finde en partner til et langsigtet forhold, da de allerede igennem hurtig kontakt kan finde ud af, om denne person er en potentiel partner, som de matcher godt med. De kan også vælge at læse folks profiltekst i ro og mag, før de vælger at tage kontakt. Dermed undgår man mange akavede øjeblikke eller at spilde for meget tid, før man mødes ude i byen. Kompatibilitet mellem to mennesker er grundlaget for et langt og seriøst forhold.

Alle aldersgrupper er godt repræsenteret

Hvis du gik og tænkte, at du var blevet for gammel, eller det ikke giver nogen mening at tilmelde sig en datingside, når du er fyldt over 50+, så tager du helt fejl – og det viser dataene os også! Når man tager en oversigt over danskere på online dating, så ser vi at 14,7% af er 50 år eller ældre, mens 22,2% er mellem alderen 35 til 50 år gammel, og 63,1% er 34 år eller yngre. Tallene viser altså tydeligt, at folk i alle aldre tiltrækkes af datingsider, og der er altså noget til enhver smag og chancen for at finde en partner online, som du har noget tilfælles med. 

Geografisk placering på datinghjemmesider online

Det kan måske være overraskende, men kun 18,2% af de brugere, der leder efter dates online, lægger stor vægt på den geografiske placering. Dette betyder, at mindre end en femtedel af dem, der er på danske datinghjemmesider, leder efter en person fra et bestemt geografisk område. Muligheden for at vælge område (land, by, endda kvarter) har åbnet nye horisonter for dem, der ikke er interesseret i langdistance forhold, men også for dem, der for nyligt er flyttet til en bestemt by, eller som er åben nok til at søge partnere fra andre dele af landet.

Der er flere mænd end kvinder, der er interesseret i datingsider online

I Danmark er procentdelen af mænd, der leder efter dating online, er 51,3%, mens kvinder udgør 48,7%. Det viser en næsten ligelig fordeling.

Mobiltelefonen bruges hovedsageligt til adgang til datingsider

Dataene viser, at 82,1% af danskerne på online datingsider bruger deres smartphones, når de skal have adgang, mens kun 17,9% vælger at sidder foran computeren. Dette kan også forklares med det faktum, at de fleste af de mest populære datingsider har apps til mobiltelefoner eller eller mobile versioner, du kan gå til fra browseren. Det gør navigation let og praktisk, uanset ens tekniske evner.

Betaling eller gratis?

Dataene viser, at kun 28,6% af danskere, der interesseret i onlinedating, gør brug af en hjemmeside med gebyr eller med visse funktioner, der kræver en form for abonnement eller betaling. Indtil nyere tid var mange, eller faktisk de fleste, af hjemmesiderne til dating online faktisk gratis. Selvom det måske lyder godt, så var også en begrænsning på deres niveau af udvikling og sikkerhed, og mange valgte derfor at indføre forskellige former for betaling. Og tallene taler ret meget for sig selv: Danskerne er villige til at investere i deres egen lykke, når det kommer til at finde den eneste ene.

Det danske online datingmarked vokser konstant, og man ser, at der åbnes nye sider, der henvender sig til specifikke alderskategorier eller folk med specielle seksuelle orienteringer eller præferencer. Det er med til at lokke en hel ny befolkningsgruppe til, der måske traditionelt set ikke ville bruge hjemmesider til at finde dates online. Men med super service og så lave omkostninger er det en utrolig mulighed for at lære en masse nye mennesker at kende. For mange åbnes en helt ny verden op, og de står med magten i egen hånd, da de kan få adgang til online dating direkte fra deres smartphone.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip