Er dit fly forsinket? Så kan du få op til 4.500 kr. i erstatning

18/04/2018 16:30

webmaster

Forbrug
600 euro – svarende til omkring 4.500 danske kroner.

Mest læste i dag

Så mange penge kan man få i erstatning, hvis man bliver forsinket på flyrejsen. Som rejsende kan man få økonomisk kompensation for langt de fleste flyforsinkelser og flyaflysninger – dog med få undtagelser. Undtagelsesreglen lyder på, at man ikke har krav på erstatning, hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes en usædvanlig hændelse

Forsinkelser på mere end tre timer udløser krav om erstatning

Er en forsinkelse, overbooking eller aflysning skyld i, at du ankommer mere end tre timer for sent til din destination, kan du gøre krav på erstatning. Om du rent faktisk kan få erstatning afhænger af flere forskellige faktorer.

Forsinkedefly.dk fortæller, at et forsinket fly kan give mellem 250 og 600 euro i erstatning. Disse beløb skal naturligvis ganges op med antal rejsende, hvis man rejser flere sammen. Alle rejsende er nemlig berettiget til det samme erstatningsbeløb – selv helt små børn. Så hvor mange penge kan jeg få i kompensation? Find svaret nedenfor:

  • Flyvninger under 1500 km. = 250 euro
  • Flyvninger mellem 1500 og 3500 km. inden for EU = 400 euro
  • Flyvninger uden for EU = 600 euro

Skal man endelig blive forsinket på en flyrejse, så vil det altså være en fordel, hvis der er tale om en længere rejse. Usædvanlige omstændigheder som strejke, sikkerhedsproblemer, politisk uro og terror kan medføre, at man ikke kan få erstatning. Dog er de færreste flyforsinkelser forårsaget af usædvanlige omstændigheder

Vælg lufthavn og flyselskab med omhu og undgå forsinkelser på rejsen 

Det er umuligt at gardere sig helt mod forsinkelser, men man kan da tage sine forholdsregler ved at vælge både afrejselufthavn og flyselskab med omhu. Blandt verdens bedste lufthavne finder man Kastrup Lufthavn, som hyldes for deres punktlighed og høje serviceniveau. Er du ikke bosat på Sjælland, kan du ånde lettet op ved tanken om, at der er mange gode lufthavne i Jylland. Du kan vælge mellem både Billund Lufthavn, Aalborg Lufthavn og Aarhus Lufthavn. 

Som rejseentusiast bør du desuden sammenligne de mange flyselskaber efter punktlighed. De mest rettidige europæiske flyselskaber tæller bl.a. Ryanair, SAS, Norwegian, Finnair og Air France. Du kan med fordel overveje at rejse med et af disse selskaber, hvis du vil minimere risikoen for at blive forsinket på rejsen. 

Brug din erstatning på en ny rejse

Ingen håber, at deres fly bliver forsinket, men skulle det alligevel ske, er det ikke så dårligt, at man kan putte mellem 250 og 600 euro i lommen. Disse penge kan meget vel række til en ny rejse, hvis man bestiller en afbudsrejse. Det er på tripbuddy.dk muligt at finde et stort udvalg af afbudsrejser til priser fra få tusinde kr. Her kan du vælge mellem et væld af forskellige destinationer, rejsetyper, lufthavne, rejseselskaber og meget mere. 

Er du til luksus og ultimativ forkælelse, skal du næsten bestille en all inclusive afbudsrejse, hvor alle måltider er inkluderet i prisen. Så er du i hvert fald sikker på, at rejsen ikke kommer til at koste flere penge, end du har budgetteret med. Man kan bestille afbudsrejser på alle tidspunkter af året, men udvalget er klart størst om sommeren.

Fødselsdagssang

I dag er det Oles fødselsdag er den mest kendte danske fødselsdagssang. Fødselsdagssangen har dog flere konkurrenter og du kan se teksterne til de mange fødselsdagssange her.