Er du på udkig efter en varmepumpe? Disse tilskud kan du få

PA

357 uger siden

|

07/09/2017

Dagens topnyheder

Har du overvejet at få installeret en varmepumpe, men synes, det er for dyrt? Læs her hvordan tilskudsmuligheder kan hjælpe dig.

En varmepumpe er god for mange ting. Både for miljøet og din pengepung, når du først har fået den installeret. For mange mennesker er det dog en barriere, at varmepumpen er dyr at få installeret, og det derfor kan vare en del år, før investeringen er tjent hjem.

Fordi en varmepumpe er en energivenlig måde at varme en bolig op på, ønsker den danske regering at få udbredt varmekilder som denne. Derfor har du mulighed for nogle forskellige tilskud.

 

Håndværkerfradraget

For nogle år siden indførte regeringen det såkaldte håndværkerfradrag, hvor du kunne trække håndværkerregninger fra i skat.

Sidste år blev håndværkerfradraget ændret til, at det kun gjaldt ved enkelte installationer af grøn energi. Denne ordning er fortsat i år, og gælder eksempelvis følgende:

  • Installation af varmepumper og jordvarmeanlæg
  • Installation eller forbedring af ventilation

Fradraget gør det muligt at trække ⅓ af håndværkerlønningerne fra og op til 10.000 kroner om året.

 

Energitilskud

Udover håndværkerfradraget kan du også få tilskud til selve varmepumpen, så det på den måde kan være med til at finansiere den. Størrelsen på dit tilskud afhænger først og fremmest af, hvor mange kwh du sparer på din nye energiløsning og hvilket energiselskab, du ønsker at søge hos.

En god tommelfingerregel for størrelsen på energitilskud er, at du får cirka 30 ører for hver kwh, du sparer ved at skifte til en varmepumpe, i tilskud. Så en hurtig udregning for dig vil være, at du divideret din besparelse i kwh med tre.

Som udgangspunkt er det kun muligt at få energitilskuddet til varmepumpen, hvis du udskifter et gammelt oliefyr. (Og faktisk også hvis du udskifter vinduer eller ønsker at efterisolere ydervægge og tag)

Der er mange forskellige regler og betingelser for energitilskuddet. På hjemmesiden Energitilskud.net kan du læse mere samt beregne dit energitilskud.