Få råd til det hele – også selvom du er studerende

Hvis man nogensinde har været studerende, så ved man, at det kan være svært altid at få enderne til at mødes. Især hvis man gerne vil have en hverdag, der består af andet end havregrød med skummetmælk.

Sponsoreret indhold

Men der er ingen, der siger, at man behøver at leve et asketisk liv. Heller ikke selvom man er studerende. I denne artikel har vi set nærmere på, hvad du kan gøre for at gøre hverdagen lidt mere farverig. Og uanset om du søger en billig restaurant for studerende, et sted at købe billigt tøj eller studiebøger eller gratis oplevelser, så står vi klar til at drysse inspiration over dig.

Lav en madplan

Ja, det er muligt, at du tænker, at madplaner er sådan noget, børnefamilier laver. Men det kan faktisk være en rigtig god måde at holde ens madbudget i skak. For planlægning er vejen frem, hvis man gerne vil spare lidt penge.

Så sæt dig for at lave en madplan hver uge, og køb kun ind til den. Så behøver du ikke gå i panik, når du står nede i Netto og ikke kan finde ud af, hvad du skal købe. For i den situation ender man ofte med at blive styret af sin mavesæk. Og dermed er der større chance for, at der ryger Kitkats og frysepizzaer i kurven frem for spidskål og hakket oksekød.

Desuden kan det være en rigtig god idé at lave store portioner, når du allerede er i gang. Du mærker ingen forskel på, om du skal lave kødsovs til én dag eller tre dage. Faktisk sparer du dig selv for noget tid i køkkenet, når du ikke skal lave aftensmad hver aften.

Red madvarer fra at ryge til madspild

En af de ting, som mange danskere har fokus på i disse år, er madspild. For vi smider alt for mange fødevarer ud, som ikke fejler noget, men blot har passeret udsalgsdatoen. Derfor er mange butikker begyndt at sælge deres varer til en brøkdel af prisen, så det ikke blot ender i skraldespanden. Og benytter du dig af muligheden for at købe madspildsvarer, er du ikke alene i stand til at spare nogle penge – du hjælper faktisk også miljøet.

Mange supermarkeder har madspildsordninger. Men faktisk kan du også købe bagerbrød, overskudsmad fra restauranter og blomster som en del af madspildskonceptet. Du kan med fordel hente appen ’Too good to go’. Her kan du holde øje med fødevarer og produkter i nærheden af dig, der trænger til at blive reddet.

Udnyt studierabatterne

Du husker måske, at du fik udleveret det der studiekort, da du startede på din uddannelse, ikke? Ligger det bare i bunden af din taske nu? Så er det bare med at hive det frem og udnytte dets muligheder. For med et studiekort i hånden, har du nemlig mange muligheder for rabatter. Det gælder alt fra restaurantbesøg og oplevelser til shopping og meget, meget mere.

Hvis du allerede nu har meldt dig ind i en fagforening, kan der også være rigtig mange rabatter og tilbud at høste der. Eksempelvis på forsikringer og lignende. Så det er blot med at få øjnene op for alle de muligheder, som et studiekort reelt tilbyder.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip