Fordele og ulemper ved hurtig lån

Nettet er fyldt med muligheder for at låne penge online. Det er nemme og hurtige lån, de fleste bliver godkendt til at optage lån, og pengene står på kontoen inden for få dage efter underskrift på en låneaftale.

Sponsoreret indhold

Det lyder alt sammen rigtig godt – men er der nogle ulemper ved disse hurtig lån? Og hvad skal du være opmærksom på, når du optager dem? Bliv klogere på hurtig lån her.

Fordele ved hurtig lån

Der er en hel del fordele ved de hurtige lån online. Baggrunden for deres store popularitet skal findes i, at de netop er meget hurtige og nemme at optage. Du udfylder og sender et ansøgningsskema online og modtager svar inden for få dage, hvor låneudbyderen giver dig et konkret tilbud på netop det beløb, du har brug for.

Du skal ikke stille sikkerhed for lånet, og du skal dermed hverken tilbyde pant i din bil eller kaution hos din mor. Dette er én af de store forskelle til for eksempel banklån. Ved banklån kræver bankerne typisk, at du stiller sikkerhed i form af pant, kaution eller lignende. Det kan i sig selv være frustrerende, men sikkerhedsstillelserne indebærer også et ekstra led i låneprocessen – det er yderligere skriftlige aftaler og forhandlinger, og det tager lang tid at få lånene på plads.

En anden stor fordel (og forskel fra banklån) er, at du ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Du skal heller ikke stå til ansvar for, hvorfor du ikke selv har pengene lige nu. Du skal heller ikke oplyse, hvornår du har brug for dem.

Alt i alt er det en smidig og hurtig låneproces, hvor du ikke vil føle dig blottet.

Ulemper ved hurtig lån

Men alt er selvfølgelig ikke kun godt ved disse online lån. Hurtig lånene er nemlig ofte rigtig dyre at optage. Derfor skal du heller aldrig låne mere, end du reelt har brug for. Det er fristende at låne lidt flere penge til sjov, netop fordi låneprocessen er så nem og hurtig. Men det kan altså bide dig bagi. Hurtig lån er tænkt som et akut lån til den akutte situation. Du skal derfor også helst kunne betale tilbage ret hurtigt, så du ikke ender med at have brugt rigtig mange penge på dyre renter.

Derudover kan det være svært at gennemskue årlige omkostninger i procent. Det kan desuden være dyrt at komme ud af lånet før tid, hvis du pludselig har penge og gerne vil indfri lånet hurtigere end aftalt.

Hvad skal du være opmærksom på, når du optager hurtig lån?

Du skal altid foretage sammenligninger mellem forskellige hurtig lån, inden du træffer din endelige beslutning. Gå ind på hurtiglaannemt.dk og gennemgå listen af låneudbydere og deres forskellige vilkår. På den måde kan du bedre gennemskue, hvem der kan give dig de bedste og billigste vilkår. 

Ansøg gerne flere låneudbydere og se, hvad de hver især kan tilbyde dig. Det er uforpligtende, og du finder samtidig ud af helt konkret, hvad det vil koste dig at låne præcis det beløb, du har brug for.

 

Dagens Gossip