Fremtiden indenfor mobilt bredbånd – et kig på 5G

Har du lige investeret i lynhurtigt fiber? Så vil du måske blive skuffet, når du hører, at du muligvis allerede fra 2020, altså om kun 2 år, vil kunne få den samme hastighed som fiber via det mobile netværk!

I samarbejde med billig-bredbånd.nu kigger vi i denne artikel på det lynhurtige 5G mobilt bredbånd, som ifølge Europa Kommissionen, er planlagt til at blive udrullet i Europa allerede i 2020.

5G er som du måske allerede har regnet ud 5. generation af det mobile netværk, hvor vi lige nu kører på det velkendte 4G/LTE.  

Det forventes, at 5G vil revolutionere det mobile bredbånd medhastigheder helt op til 20 Gbit per sekund, hvilket er mere end rigeligt til at streame f.eks. film i UHD eller 4K. At så høj en hastighed kan leveres igennem luften kan være svært at forstå, og det virker måske helt uhørt, når svenske Erikson kan opnå en internetforbindelse via et 5G mobilt netværk på 3.6 Gbit/sek i en bil, der kører 170 km/t.

5G vil bygge grundlag for det vi kender som IOT (Internet Of Things), som er en opkobling af enheder og mennesker på nettet, så alt er forbundet og kan kommunikere med hinanden. Selvkørende biler er et eksempel på en IOT-teknologi, og her er et stabilt 5G netværk en forudsætning.

Udover at være super hurtigt, vil 5G også være en del grønnere, da teknologien der skal til for at levere signalet, ifølge videnskab.dk, har et 90% lavere strømforbrug. 

Og nu tænker du sikkert, at der nok skal en ret så stor router til at trække en så høj trådløs forbindelse.  Dette er dog slet ikke tilfældet, og faktisk arbejder man lige nu intenst på at kunne levere wifi igennem lyskilder, også kaldet LiFi. Så hvem ved, måske kan vi engang i 2020 gå rundt i et hjem, hvor der konstant er 20 Gbit forbindelse via elpærerne i boligen!

Herunder finder du en infografik, lånt af billig-bredbånd.nu, som kort ridser op, hvor vildt 5G egentlig bliver.

Kilde.

 

Dagens Gossip