Gode råd til en mere sikker computer

Føler du dig ofte utryg som computerbruger? I en tid, hvor alle taler om hacking, er det utroligt vigtigt, at man sørger for at tænke sig grundigt om, når man anvender sin computer.

Det er bestemt ikke meningen, at man skal frygte hver en handling, når man er online, men hvis man vil have en sikker computer, er der et par råd, man med fordel kan følge. Disse vil du blive introduceret for her i artiklen, hvor der vil blive gennemgået forskellige nemme tips til, hvordan du kan få en mere sikker computer.   

Husk at installere sikkerhedssoftware

Hvis du vil sikre din computer bedst muligt, er det først og fremmest afgørende, at du får installeret sikkerhedssoftware på din computer. Denne type software kaldes også for antivirus-software, og her er det selvfølgelig vigtigt, at du anvender den nyeste version.

Det smarte ved sikkerhedssoftware er, at det er i stand til at scanne din computer og sikre, at alt er, som det skal være. Dette gør den desuden med jævne mellemrum, så du som computerbruger til hver en tid er på den sikre side.

Sørg for løbende at hente de nyeste opdateringer

Ud over at anvende sikkerhedssoftware er det vigtigt, at du løbende sørger for at hente de nyeste opdateringer ned på din computer. Der er rigtig mange, der glemmer dette, men faktisk kan du gøre sådan, at din computer helt automatisk selv henter opdateringer til alle dine programmer og til selve styresystemet. På den måde behøver du ikke selv gå at huske på det hele tiden. Hvis du glemmer at opdatere programmerne og systemet, vil det kunne udnyttes af hackere.

Tag med jævne mellemrum en backup af din data

Det er ydermere en rigtig god idé at tage en backup af din computer. Dette bør du også gøre med jævne mellemrum, da du på den måde altid vil kunne genskabe data, såfremt uheldet skulle være ude. Det kan være, at du kommer til at tabe kaffe eller te ned i din computer, og hvis du ikke har nået at tage en backup, vil al vigtigt data måske være gået tabt. 

Der er også mange, der kommer til at tabe deres dyre computer, og i den forbindelse bør du investere i et cover for maksimal beskyttelse. Du kan finde dit nye cool Macbook cover her på siden, så du undgår, at din computer får skrammer eller ridser. 

Vær forsigtig, når du modtager e-mails

Hvis du ønsker at få en mere sikker oplevelse med din computer, er det tilmed vigtigt, at du er ekstra forsigtig, når du anvender din computer. Det gælder både, når du surfer online, og når du modtager e-mails. Hvis du får e-mails, hvor du ikke kender til modtageren, bør du bestemt ikke klikke på links eller hente vedhæftede filer ned.

Hver eneste dag modtager danske computerbrugere en masse e-mails, der virker mistænkelige, og som man ikke aner, hvor kommer fra, og disse bør man slette med det samme. Ydermere bør du aldrig hente programmer ned, hvis de ikke kommer fra en kilde, du finder troværdig.

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip