Gør dit drivhus forårsklar

Skadedyr og plantesygdomme forsvinder ikke i løbet af vinter i dit drivhus. Få gode råd og vejledning til at gøre dit drivhus klar til en ny sæson.

Selvom vinteren har budt på kulde og frost, kan skadedyr, og plantesygdomme sagtens have overlevet i drivhuset. En ordentlig forårsrengøring i drivhuset er derfor nødvendig, så du kan starte på en frisk. Dit drivhus skal rengøres i foråret, inden det bliver så varmt, at de første grøntsager skal sås og igen med afslutningen af sommeren. 

Fjern alle rester fra planter

Kunne du ikke overskue at rydde drivhuset tilbage i efteråret, så er det på tide, at det sker. Start med at fjerne alle de gamle planterester, møbler, plantekasser m.m. Har du en permanent plante i drivhuset, bør du også fjerne alle visne blade og udtørrede frugter. Herefter bør du fjerne det øverste lag jord og lægge et nyt på, da sygdomme, virusser og insekt æg kan gemme sig i det. 

Trænger dit drivhus til at blive udskiftet? Kan du få et overblik over, hvilke muligheder der er her

Rengøring af drivhus trin for trin

Efter du har tømt dit drivhus for gamle planterester og jord, er det tid til den store rengøring. Vi anbefaler, at du gør følgende: 

  • Fyld en spand med lunkent vand og tilsæt brun sæbe.  
  • Brug en børste til at smøre alle flader og hjørner ind i sæbeblandingen, og lad det sidde i 20 minutter. Husk at komme godt ind i hjørnerne, hvor glasset overlapper hinanden. 
  • Skyl derefter alle flader grundigt med vand. 
  • Luft herefter godt ud og fjern algerester på gulvet.
  • Foretag samme behandling udvendigt. 

Det er en fordel at rengøre drivhuset på en overskuet dag, da sæben hurtigt tørrer ind på glasset i solskin. 

Er bedene i drivhuset afgrænset med træbjælker, eller har du andet træ i drivhuset, bør du også give det en tur med sæbevand – for her kan skadedyrene også gemme sig. Derudover bør du sæbesprøjte alle redskaber og ting, du stiller tilbage i drivhuset. 

Det er ligeledes en god idé at bruge gummihandsker og sikkerhedsbriller, da brun-sæbe udtørrer og ætser huden grundet dens høje pH værdi.

 

Dagens Gossip