Guide: Find den bæredygtige vej til nye møbler

Er det tid til at finde en ny sofa eller nyt spisebord – som er lavet med bæredygtighed in mente?

Du kan med fordel tage et kig på det store udvalg af lækre møbler hos alton&heim.com, hvor der udover et fokus på design og kvalitet også arbejdes henimod en bæredygtig produktion. Dette sker bl.a. via FSC-certificeret træ, solfangere, genanvendte T-shirts og lignende tiltag.

Langtidsholdbare møbler 

Man behøver heldigvis ikke gå på kompromis med kvaliteten, når man køber bæredygtige møbler. Flere virksomheder gør meget ud af at teste holdbarheden og man behøver derfor ikke bekymre sig om langtidsholdbarheden og kvaliteten, bare fordi man har købt et møbel, som er produceret med bæredygtighed i fokus. Hvis man overvejer at købe en ny stol, sofa eller et tredje møbel fra en forhandler som arbejder mod mere bæredygtighed, kan man altid kontakte dem eller læse på deres hjemmeside for at finde mere information om møblernes kvalitet og produktionen.   

Materialevalg 

Når du vil købe bæredygtige møbler, er der selvfølgelig mange muligheder, når det kommer til materialevalg. Der er fokus på, at materialerne er miljøvenlige eller genanvendelige. Mange bæredygtige møbler er af høj kvalitet og har en stærk holdbarhed, og mange virksomheder som forhandler bæredygtige møbler, minimerer brugen af skrøbeligt materiale. 

Møbler med god samvittighed 

Mange som vælger at købe bæredygtige møbler, gør det pga. samvittigheden. Bæredygtighed er en positiv ting – det skaber de bedste betingelser for både mennesker og miljøet. Når du køber bæredygtige møbler, er du med til at hjælpe naturen og begrænse forbruget af unødvendige ressourcer. 

Bæredygtighed er for socialt ansvarlige og for folk, der tænker på naturen, mennesker og fremtiden. 

Bæredygtighed går ikke på kompromis med ressourcer – og behøver heller gøre det ift. design og kvalitet. Du skåner miljøet og får samtidig muligheden for at skabe et hjem med miljøvenlige møbler.

Møbler af træ 

Træ er et populært materiale til møbler, giver et rustikt look, og skaber et enkelt og naturligt look, som mange – specielt danskere er glade for. 

Træ bruges til rigtig mange møbler, og når det skal bruges til bæredygtige møbler, sørges der for, at skoven ikke tømmes for træer, og at der ikke fældes flere end der kan reproduceres. Hold øje med skovcertificeringerne, FSC og PEFC, når du køber bæredygtige møbler af træ. 

Kig efter disse certifikater 

Danskerne kender Svanen og EU-Blomsten, som er de to officielle miljømærker i Danmark. De er miljømærker, der er til at finde alle steder – ikke kun på møbler, men også i mange andre brancher. Disse møbler er interesseret i miljøbelastningen fra start til slut – Lige fra materiale og produktion til affald af møbler.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip