Hvad får du af en varmepumpe – Rent økonomisk?

Alt for mange mennesker har endnu ikke fået øjnene op for varmepumpen. Det er en fejl for, der er store penge at spare ved at købe den rigtige varmepumpe. Læs med her og se hvordan du beregner hvad du kan spare lige nu.

Varmepumperne har været på markedet i lang tid, men særligt inden for de sidste år er det gået virkelig stærkt. Her får du ofte mere end 6 gange retur i forhold til hvad du poster i den af strøm. I gamle dage var det kun det halve. Derfor er det også blevet meget mere interessant at kigge på en varmepumpe i dag.

bolex.dk kan du beregne på forskellige varmepumper og størrelsen på dit hus, samt din nuværende opvarmningsform. Du vil blive overrasket over, hvor meget der kan spares. 

Varmepumpen bruger EL og det er smart

Mange vil gerne bruge mindre EL, men det er faktisk ikke dårligt at bruge EL, hvis du kan få dit hus godkendt med dette som eneste varmekilde.

Hvis du i dag har el-radiatorer, så er det ikke svært og du vil sparer omkring 45.000 om året på 140m2, men bruger du i dag et ældre oliefyr så kan du ved at skifte det helt ud få klassificeret din bolig som el opvarmet. Ved at gøre dette får du fradrag på alt el over 4.000 kWh. Det kan godt betale sig, hvis du samtidig er en større familie med flere fjernsyn, mobil telefon og generelt et større forbrug af strøm.

Du får altså rabat på strøm for at bruge mere af den og her kommer varmepumpen ind. Du vil nemlig øge dit samlede strømforbrug og med denne som eneste varmekilde kan du altså sparer endnu mere.

Men husk at meddele dette til dit elselskab. Så kan de hjælpe dig.

Se selv på bolex.dk og beregn hvor meget du kan spare.

De typiske besparelse på en varmepumpe

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en varmepumpe eller beholde din traditionelle opvarmningsform så prøv at se herunder, hvad du kan spare på et alm. parcelhus på 140 m2.
I eksemplerne har vi taget udgangspunkt i en varmepumpe med en SCOP værdi på 6,2

El radiatorer
De er og har aldrig været økonomiske, men de sidder stadig i mange huse fra 70’erne og 80’erne, da strøm den gang ikke kostede ret meget.
Din besparelse vil være ca. 45.000 om året ved at skifte til en varmepumpe

Fjernvarme
Ikke alle kan skifte væk fra fjernvarmen, fordi der er tilslutningspligt, men kan du det kan du se frem til at spare ca. 16.000 om året.

Naturgas
Er du blandt dem, der sværger til naturgas, så husk at du kan spare ca. 10.000 kr. om året.

Oliefyr
Oliefyret står i mange tusinde danske hjem, men sådan et bør du skifte snarest, da du kan spare godt 12.000 om året.

Husk at varmepumper også kan fås til opvarmning af vand. De såkaldte Luft til vand. De er dyrere men hvis du insisterer på at beholde dine vandbårne radiatorer så kan du sagtens det.

 

Dagens Gossip