Hvis du tager cyklen til arbejde, kan det redde dit liv

Flere og flere mennesker vælger at tage cyklen på arbejde, og det har vist sig at være en kæmpe fordel. Ikke mindst for klimaet, da kloden bliver sparet for massive mængder CO2, men også for de mennesker, der cykler.

Det kan nemlig i sidste ende redde deres liv.

Det er især i København, at cyklingen inden for de sidste år er gået amok, og her er det intet mindre end halvdelen af befolkningen, der cykler til arbejde, studie og hvor de ellers skal hen.

Cykling redder menneskeliv

At halvdelen af København vælger at tage cyklen, når de skal noget i hverdagen, er ikke kun fantastisk for både klimaet og det enkelte menneske, men det er også en kæmpe fordel for sundhedssektoren, da det kan spare tusindvis af liv på årlig basis, og Københavnerne har altså noget, de kan være stolte af.

Hvis resten af Europa følger trop, er der intet mindre end 10.000 årlige dødsfald i Europa, der vil kunne blive forhindret, og det er altså mange menneskeliv. Det eneste det kræver, er bedre cykelstier, som Danmark dog kan flotte sig af at have.

Hvis byer som London, Barcelona og Rom vælger at investere i et bedre cykelsystem inden for nærmeste fremtid, vil man kunne få op til 24.7 procent, som svarer til hver fjerde borger i Europa, til at vælge cyklen, når de skal på arbejde, studie eller andet i hverdagen.

Så hvis du overvejer at begynde at tage cyklen til arbejde, og du var i tvivl, om det overhovedet kunne betale sig, er det altså blot om at komme i gang. Ikke mindst vil du bidrage til et bedre klima, en bedre sundhedssektor og et bedre Europa, men du vil også kunne redde dit eget liv.

Cyklerne er ikke svære at finde

Hvis du er blevet overbevist om, at det er en god idé at begynde at cykle på arbejde eller på dit studie, men du ikke har en cykel, eller en cykel der er værd at cykle på, skal du ikke være ked af det. Der findes nemlig masser af billige cykler i Danmark, og det behøver ikke være så svært at finde dem.
 

Du kan tage på politiauktioner, hvor der tit og ofte er mange cykler, der ikke er blevet afhentet, og disse cykler er altså ikke nødvendigvis i dårlig stand – tværtimod. Du kan også købe din cykel brugt, og også her vil der med stor sandsynlighed være penge at spare, og måske er der ovenikøbet mulighed for at prutte lidt om prisen, så den kommer yderligere ned.

Eller kan du også vælge at tage til en cykelsmed, hvor du kan få en samtale med en, der ved en masse om cykler, og som kan guide dig til at finde den helt rigtige. De fleste cykelsmede har en masse tilbud kørende, så du kan helt sikkert kan få en god cykel til en helt fin pris. Der er altså ingen undskyldning – det er bare om at anskaffe sig en cykel og komme i gang.

 

Dagens Gossip