Ikke alle el-løbehjul er lovlige at føre på offentlig vej

De mange el-løbehjul er blevet umådeligt populære inden for det seneste års tid. Det er dog ikke alle, der er lovlige at føre på offentlig vej i Danmark.

Sponsoreret indhold

Hvis du har i sinde at investere i et elektrisk løbehjul, du kan føre på offentlig vej, så skal du vælge ét af de lovlige el løbehjul på markedet.

Det er dog ikke alle, der har kendskab til de gældende regler på området. I starten af den store popularitet som el-løbehjulene oplevede, var det dog også en gråzone. I dag er det en anden sag, da reglerne er blevet mere klare. Der er nemlig blevet udstykket specifikke regler, der er målrettet udelukkende mod el-løbehjul.

Tjek altid om et el-løbehjul er lovligt, inden du køber

Hvis du har fundet et el-løbehjul, du gerne vil købe, så bør du altid tjekke om det er lovligt. Det kan være nemt blot at antage, at det er tilfældet, hvis det sælges i en dansk webshop eller butik. Sådan bør du dog ikke se på det, da andre typer el-løbehjul gerne må forhandles i Danmark. De skal blot bruges på privat grund.

Derfor er det naturligvis også dit eget ansvar at undersøge dette, inden et eventuelt køb. Hvis du gerne vil undgå bøder og en eventuel konfiskering af dit el-løbehjul, så bør du klogt i at undersøge det. Én af de mest vitale ting, er løbehjulets tophastighed. Det må nemlig ikke kunne køre mere end 20 km/t på offentlig vej.

Hvis du ikke har kendskab til de gældende regler på området, så kan de findes hos Rådet for Sikker Trafik. De er udgivet på deres hjemmeside, hvor de er offentligt tilgængelig. Der er derfor ikke nogen undskyldning for ikke at have kendskab til dem. Uvidenhed er derfor ikke nok til at slippe for en bøde, hvis du stoppes.

Derfor er el-løbehjul ikke legetøj

I starten var der mange, der antog at el-løbehjul blot være et stykke legetøj. Det er dog ikke tilfældet. Det er derimod et transportmiddel, der sagtens kan bruges af voksne. Faktisk anbefales det, at det kun er voksne og unge, der bruger det. Mindre børn bør ikke have lov til at køre på et elektrisk løbehjul på de danske veje.

Det er også derfor, der er regler, der dikterer at føreren af et el-løbehjul skal være fyldt 15 år. Du må køre op til 20 km/t på de danske veje. Hvis du mister kontrollen med så høj en hastighed, så kan du ende med at komme slemt til skade. Derfor er det også vigtigt, at børn ikke får lov til at køre rundt på disse løbehjul.

Hvis du er ældre end 15 år, og har brug for et godt transportmiddel, så er et el-løbehjul et godt bud. Det går faktisk ofte hurtigere end både cykel og bil, hvis du bor i en storby med en del trafik. Vær dog opmærksom på, at de fleste el-løbehjul kun har en rækkevidde, der lyder på mellem 20 og 30 km.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip