Iværksættere i låneproblemer

Små og mellemstore virksomheder i Danmark og EU er rygraden i den europæiske økonomi og beskæftiger to ud af tre medarbejdere.

Sponsoreret artikel

Iværksætteri er vigtigt for fremdriften af både den danske og europæiske økonomi og arbejdsmarkedet, men mange små og mellemstore virksomheder udfordres af de manglende muligheder for at optage erhvervslån, da de danske banker sætter urimelige krav til virksomhedslån og dermed sætter en stopper for virksomhedernes mulighed for at vokse. 

Langt de fleste virksomhedsejere oplever et behov for erhvervslån i løbet af virksomhedens første tre leveår. Men de danske banker ønsker ikke at give lån til virksomheder der er under tre år gamle, da de som regel vurderer virksomhedskreditten til at være for lav og bankerne sætter desuden store krav til sikkerhedsstillelse, hvilket de færreste små eller nye virksomheder, kan opfylde. Herudover har bankerne lange sagsbehandlingstider, og det bliver hurtigt en kæp i hjulet for låneren. Derfor er flere små og mellemstore virksomheder begyndt at se sig om efter alternative muligheder for erhvervslån og virksomhedslån, hvor de i løbet af få dage kan få sit firmalån, så vigtige processer i virksomheden ikke behøver at gå i stå, imens iværksætteren venter på at pengene tikker ind på kontoen. Mange iværksættere tror fejlagtigt, at de ikke kan optage et lån, når bankerne har sagt nej. Men har man en stærk og klar forretningsplan, er der gode muligheder for at blive godkendt til et erhvervslån uden om bankerne, og som stadig er til konkurrencedygtige renter og lånevilkår.  

Iværksætteri er helt nødvendig for jobskabelse og uddannelse

Det bliver et problem for væksten af dansk iværksætteri, når mange små virksomheder med store ambitioner ikke kan få det økonomiske boost, de har brug for til at drive virksomheden videre til næste niveau. Lån til erhverv er med andre ord drivkraften for at hjulene fortsat kan rulle i Iværksætterdanmark – og faktisk udgør små og mellemstore virksomheder hele 99 % af alle danske virksomheder. 50 % af alle privatansatte arbejder i en lille eller mellemstor virksomhed og hvert år står disse virksomheder for 34 % af alle nye jobs i Danmark. Tallene taler altså deres eget tydlige sprog: Små og mellemstore virksomheder udgør en væsentlig del af Danmarks økonomi og derfor bør det også være lettere at få muligheden for at vækste via et virksomhedslån. 

Små og mellemstore virksomheder skaber desuden flere praktikpladser i Danmark end de store virksomheder gør, og derfor er de fortsat en afgørende faktor for unges uddannelsesmuligheder. Der er i omegnen af 211.800 små og mellemstore private virksomheder i Danmark og mange af disse holder vejret i disse dage og håber på, den nye regering vil fokusere mere på vækstmulighederne i Erhvervspolitikken og herunder gøre det endnu mere attraktivt for små og mellemstore virksomheder at tilbyde praktikpladser. 

Flere iværksættervirksomheder i vækst

Danmarks Statistik kunne i starten af året berette om, at vi får flere vækstiværksættere i hele landet. Dog er andelen lidt højere i hovedstadsområdet og Midtjylland. Og fra 2014 til 2020 har Regionalfonden og Socialfonden har investeret omkring tre milliarder kroner til vækst og beskæftigelse til hele Danmark.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip