Julen burde være glædernes tid, men er hård for mange

Butikkerne er så småt begyndt at pynte op til julen, hvilket for mange er en påmindelse om at der venter stor og tunge poster på budgettet.

For rigtig mange er julen nemlig ikke glædens tid, men til gengæld en evig påmindelse om at den stramme økonomi.

Der er også mange mennesker, som ikke har nogen at holde julen sammen med, eller måske ikke noget sted at holde den, måske fordi de er hjemløse. Her er det ligeledes en hård tid.

Det er en stressende tid

Når man i perioder i sit liv, rammer perioder, hvor man enden er økonomisk udfordret eller måske bliver trykket på den manglende glæde ved julen, fordi livet er i svær periode, så er det enormt stressende for mange. 

Den daglige stress der kan være ved at have et hårdt liv, hvad enden det skyldes den dårlige økonomi, eller den hjemløse tilværelse, kan udløse både stress og depression. Dette underbygges af både statistikkerne for selvmord på jernbane området, men også hos selvmordslinjen hvor man nikker genkendende til julens mange udfordringer.

Stress eller depression er ikke nogen gunstig situation, hvis man måske i forvejen står uden arbejde eller tag over hovedet.

Der er hjælp at hente

Der findes mange muligheder for at søge julehjælp, fx er julehjaelpen.dk en mulighed hvor stifterne af løsningen forbinder trængte familier med de familier eller mennesker som har økonomisk overskud, og samtidigt gerne vil hjælpe de trængte i den svære tid.

Folkekirken har ligeledes en mulighed for, at man kan søge forskellige tilbud af julehjælp. Her er det de lokale folkekirker som hjælper med at dele julehjælpen ud til de trængende mennesker og familier.

Hvis man ikke kan finde hjælpen ude i markedet, så kan der for mange familier kun være en mulighed tilbage, og det er at finde et lån der matcher de økonomiske behov der er henover julen. Hvis ud har brug for rådgivning i forbindelse med lån af penge, så finde der flere store rådgivningsmuligheder på nettet. Fx tilbyder Ecomia.dk rådgivning. Det betyder desværre også, at de familier der ender med den løsninger har afbetaling af julen henover resten af året, og dermed bliver det ikke kun en økonomisk byrde i julen, men hele året.

.

Dagens Gossip