A-kasse på engelsk: Gode råd til ikke-danske statsborgere

Langt de fleste danske statsborgere har i dag en A-kasse, eller i hvert fald er de blevet rådet til at få sig en. Her kan du nemlig få hjælp, hvis du ender i arbejdsløshed og derfor har brug for økonomisk hjælp og rådgivning.

Sponsoreret artikel

Men hvad gør man, hvis ikke man er dansk statsborger? Her kommer vi med gode råd til dig, der ikke er dansk statsborger, men som gerne vil have en A-kasse.

Hvad er en A-kasse?

Lad os først få på plads, hvad vi egentlig taler om. A-kasse står for arbejdsløshedskasse, og det er en organisation, der tilbyder både forsikring mod arbejdsløshed og administrerer offentlige lov og regler på dette område. Det er her, du kan få hjælp, hvis du bliver fyret fra dit arbejde eller går arbejdsløs i længere tid. 

Her kan du få adgang til en række ydelser, som kan hjælpe dig ud på den anden side. Du kan få udbetalt dagpenge, feriedagpenge, orlovsydelse og efterløn, du kan få vejledningssamtaler, indberetninger til jobcentrene og meget andet. Dit medlemskab betaler du gennem et abonnement hver måned, og som studerende er du ofte fritaget for at indbetale til dette. 

Flere forskellige A-kasser

Er du ikke dansk statsborger, kan det virke som noget af en mundfuld at finde en A-kasse, men faktisk er der mange muligheder for dig. Du kan for eksempel se denne guide på engelsk, The Complete Guide to Unemployment Benefits in Denmark, som giver dig et godt overblik over dine muligheder, og som selvfølgelig er skrevet på engelsk. Her vil du finde en masse forskellige muligheder for dig, så du nemt kan overskue, hvilke steder du har mulighed for at melde dig ind. 

Dette skal du gå efter

Når du skal vælge din A-kasse, er der nogle ting, du bør kigge efter, hvis du vil finde den bedst mulige A-kasse for dig. Først og fremmest har prisen noget at skulle have sagt. Selvom alle A-kasser skal udbetale det samme beløb til dig, så er der stor forskel på deres priser for dig. Gå altid efter en af de billigste priser, men tjek op på, at det er en ordentlig A-kasse, du har fundet. Mange tilbyder også nogle services, som du måske ikke behøver, og disse koster ekstra. 

Samtidig er det ikke alle steder, du kan få lov til at søge, hvis ikke du har den rette profession. Mange A-kasser er specialiseret inden for et felt, og derfor er det ikke alle, der kan få lov til at blive medlem. Undersøg dette, inden du forsøger at melde dig ind. Og så bør du altid tjekke op på andres anbefalinger af det specifikke selskab. Selvom en A-kasse har en række restriktioner, som de skal overholde, så kan der være stor forskel på deres behandling af medlemmer, svarrate og så videre.

 

Dagens Gossip