Kvartsglas - hvad er det?

Sponsoreret artikel

Du står måske i en situation, hvor du er på jagt industriel kvartsglas, men du er stadig ikke helt sikker på, hvad det præcist er?  

Læs med her, hvor du kan blive lidt klogere på, hvad kvartsglas er, og hvornår og hvordan det skal bruges.  

Et rent materiale  

Kvartsglas et en helt bestemt type glas, som bliver brugt i et hav af forskellige industrielle sammenhænge. Det glas, som kvartsglas består af, er meget rent og har en stor klarhed. Derudover har det en høj transmissionsevne og er resistent over for høje temperaturer.  

Som du kan høre, har kvartsglas en række unikke egenskaber, som gør det særligt anvendeligt inden for vandrensning med UV-lys, skueglas og lysledkabler.  

Hvor bruges kvartsglas?

Uden du har tænkt over det, har du garanteret stødt på kvartsglas tidligere, når du har brugt forskellige apparater. Det kan eksempelvis være, du har gjort brug af kvartsglas, hvis du engang har benyttet det lokale solarium?  

Med de egenskaber, som kvartsglas har, bliver det nemlig brugt i mange forskellige sammenhænge, hvor glasset skal holde til ekstremt høje temperaturer.  

Glas, der ikke kan hærdes

Det er ret vildt, hvor høje temperaturer kvartsglas kan holde til, og fordi kvartsglas kan modstå temperaturforskelle, kan det heller ikke hærdes, er det ikke vildt?

Rent faktisk kan kvartsglas holde til over 1000 grader celsius, og så har det altså samtidig en høj transmission af ultraviolet lys. Kvartsglas findes derfor både som plader, glasrør og glasstænger.  

3 typer af kvartsglas  

Der findes tre forskellige slags kvartsglas. Den mest anvendte er den, som også går under navnet “almindeligt kvartsglas” eller “naturligt kvartsglas”. Det er fremstillet af 99% specielt sand, hvorefter det er blevet smeltet ved ekstremt høj temperatur.  

Den anden type kvartsglas går under navnet syntetisk kvartsglas. Det har samme egenskaber som det almindelige kvartsglas, men forskellen er, at det syntetiske er bedre. Det syntetiske kvartsglas er nemlig endnu renere, og så er det samtidig endnu bedre, når det kommer til transmission af ultraviolet lys.  

Den sidste slags kvartsglas er satinkvarts. Her er glasset mat fremfor at være transparent, og så bruges det glas i særdeleshed i rør.  

Mangler du kvartsglas?  

Hvis du står og mangler kvartsglas, så kan Mirit Glas uden tvivl hjælpe dig. De er behjælpelig med alle forskellige slags kvartsglas, og så har de samtidig stor viden inden for området. Tøv derfor ikke med at kontakte dem allerede i dag.

Dagens Gossip