Med Tjekditnet.dk får du det bedste bredbånd på din adresse

Har du også svært ved at danne dig et overblik over hvilken bredbåndsforbindelse du bør vælge til netop din adresse? Du er ikke alene og det imødekom Erhvervsstyrelsen med hjemmesiden tjekditnet.dk tilbage i 2015.

Sponsoreret artikel

Energistyrelsen, som servicen drives af i dag, tilbyder nu også hastighedsmåler på både computer, tablet og mobil.

Hvad er Tjekditnet?

Tjekditnet er en service til danske bredbåndskunder, som har til hensigt at give et overblik over hvilke bredbåndshastigheder og udbydere, som er tilgængelig på brugerens adresse.

Ikke alle udbydere dækker hele Danmark og, afhængig af forbindelsesteknologi, er det heller ikke muligt at få samme hastighed alle steder i landet. Det er derfor nyttigt at vide hvilke muligheder man har på sin adresse.

Sådan virker det

Servicen fungerer ved at du logger på hjemmesiden, hvor du bliver spurgt om du vil tillade at Tjekditnet bruger din omtrentlige adresse. Det virker ved at den matcher din IP-adresse med en geografisk database og derigennem finder din adresse.

IP-matching er ikke en eksakt videnskab og du er, i nogle tilfælde, nødsaget til at tilrette.

Du kan også vælge at sige nej til den automatiske positionslogning og indtaste din hjemmeadresse manuelt.

Du bliver nu præsenteret for en række hastigheder, som er mulige på din pågældende indtastning samt hvilken type forbindelse og udbyder, der tilbyder produktet.

Siden giver en hurtig oversigt over hvilken forbindelse, der er muligt, med et link til udbyderens forside. Brug i stedet bredbåndpriser.dk hvis du ønsker en produktspecifik liste over aktuelle bredbåndstilbud.

Mål hastighed på din forbindelse

Tjekditnet giver dig nu også muligheden for at måle hastigheden på din forbindelse, uanset om du bruger computeren, iPaden eller din smartphone.

Det er specielt anvendeligt for at sikre dig at du får hvad du betaler for, så du ikke bliver spist af med ”op til” markedsføringen, som i nogle tilfælde ikke holder vand.

Hastighedsmåler du via WiFi, kan det hjælpe dig med at identificere ”døde zoner” i din bolig, som kan give anledning til justering af hjemmenetværk eller routerplacering.

Bemærk dog, at flere ting kan spille ind på målingen, såsom anden aktivitet på forbindelsen eller blokering af WiFi signal (hvis du måler via trådløst).

Sådan hastighedsmåler du dit bredbånd:

  1. Vælg din adresse
  2. Vælg internet-teknologi (COAX, fiber, telefonstik, etc.)
  3. Tryk ”start”

Det anbefales at du hastighedsmåler via en fast forbindelse (Ethernet kabel) for at få den mest præcise måling. Er den målte hastighed mærkbart under hvad din aftale siger, bør du henvende dig til din internetudbyder.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip