Mennesker som bruger penge på oplevelser i stedet for ting, er mere lykkelige

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal bruge dine penge på en ny fladskærm eller tage på ferie, så bør du vælge sidstnævnte, hvis du vil have maksimal lykke for pengene.

Vil du have maksimal lykke for dine surt optjente lønkroner, så lad være med at købe de nye sko, som du tror gør dig lykkelig. Brug hellere pengene på en ferie eller en anden form for oplevelse.

Forskere har fundet ud af, at selv om vi mennesker udmærket godt ved, at vi bliver mere lykkelige af at bruge vores penge på oplevelser som rejser, så vælger vi i stedet at købe materielle ting.

Det sker ud fra en opfattelse af, at vi får mere for pengene ved at købe ting. 

- Vi mennesker forbinder automatisk økonomisk værdi med ting, siger Ryan Howell, der er professor ved San Francisco State University, og kommer med følgende eksempel:

- Hvis jeg køber en bil, så er den 8.000 dollars værd. Vi har svært ved at vurdere den økonomiske værdi af de oplevelser, der bliver en del af vores dårlige hukommelse, forklarer professoren. 

Sange - danske sange og børnesange til julesange og fødselsdagssange

I undersøgelsen har forskerne udspurgt en række mennesker både før og efter de har købt noget.

Før købene svarede de fleste af deltagerne, at de var overbevidst om, at de ville blive mere lykkelige ved at købe en oplevelse, men at det ville give mest økonomisk mening, hvis de fyrede pengene af på ting.

Deltagerne i forsøget var dog af en anden mening, når de havde haft læderet oppe af lommen - nu mente forsøgspersonerne, at de ikke blot ville kunne opnå mere lykke ved købte oplevelser, men at man også får mere værdi for pengene ved at købe rejser og lignende.

Danske sange - Midsommervisen, Der er et yndigt land og Elefantens vuggevise til Solen er så rød mor.

Sagt på en lidt anden måde, så holder minderne fra en ferie længere end nye sko.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip