Ny lov for Kviklån

PA

385 uger siden

|

02/03/2017

Dagens topnyheder

Folketinget har vedtaget en ny kreditaftalelov for kviklån der trådte i kraft den 1. januar 2017.  Loven betyder i praksis at alle kviklån der har en tilbagebetalingstid på under 90 dage, skal vente i 48 timer før man kan godkende låneaftalen og få sit lån udbetalt.  

 

Når vi spørger ind til den nye 48timers regel hos GoKredit.dk som tilbyder kviklån siger medejer Christina Trauboth:

 » Man kan jo undre sig lidt over at politikerne ikke mener at voksne mennesker må få et 30-dages kviklån på 3000 kr. udbetalt samme dag, men du må gerne købe et nyt TV til 10.000 kr. på kredit i butikken uden betænkningstid. Tror man at behovet for små kviklån forsvinder af den grund?

 

Vores kunder kan ansøge om kviklån præcis som de plejer, nu så skal de bare vente 48 timer på at få deres penge udbetalt. Vores kundeservice har modtaget mange opkald fra kunder der er uforstående overfor de 48 timers ventetid og som forsat vil have deres penge udbetalt. Så vi bruger meget tid på at forklare hvordan de får udbetalt lån og at det altså er politikerne og ikke os, der har taget den her beslutning, for vi følger bare lovgivningen. « tilføjer hun.

 

Hos flere af de selskaber der tidligere tilbød kviklån, har de droppet det almindelige 30-dages kviklån og tilbyder i stedet for en ny form for kassekredit med flere måneders tilbagebetalingstid, men til renter der er 3 til 12 gange dyrere end et almindeligt 30 dages kviklån, fordi kunden så i stedet for har pengene til rådighed over en længere periode.

 

Og hos https://www.gokredit.dk/mener de ikke at den nye 48-timers regel for kviklån i det lange løb kommer kunderne til gode. » Hvis man har brug for et hurtigt lån med udbetaling samme dag, så er tilbuddet hos flere af vores tidligere kviklån konkurrenter nu skruet sammen, således at man f.eks. kan låne 3000 kr. og betale tilbage henover 12 måneder, men med samme rente som var det et kviklån. Så kan man ende med at betale over 5000 kr. for at låne 3000 kr. Vores anbefaling til kunderne er i hvert fald at tænke over hvor lang tid de reelt har brug for at låne penge, inden de ansøger om en ”kassekredit” hvis et almindeligt kviklån er nok. « understreger Christina Trauboth.