Opnå store energibesparelser med en varmepumpe

Flere og flere danskere tænker generelt på miljøet og klimaet i deres adfærd.

Sponsoreret indhold

Ligeledes har en del mennesker fået øjnene op for de energirigtige løsninger fordi de samtidig giver dig en besparelse i energiforbruget og derfor kan ses og mærkes på pengepungen. Der er mange energirigtige løsninger man kan få installeret i sin bolig som skaver værdi for både dig selv og miljøet. Løsningerne vil ofte blive implementeret som en del af en løbende renovering. En af de meget populære energibesparelser ligger på opvarmning. I denne forbindelse er varmepumperne vundet frem som et godt alternativ til opvarmning med fossile brændstoffer som fx olie. 

Varmepumpens grundprincipper

En varmepumpe virker således at den, som navnet antyder, tager varme udefra og pumper ind i din bolig. Det kan være varme fra jorden eller luften som blæses direkte ind og bruges til at opvarme enten hele eller dele af din bolig. 

Typer af varmepumper 

Overordnet set findes der 3 typer af varmepumper. Der findes en jordvarmepumpe, en luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe. Jordvarmepumpen pumper varm luft fra jorden og ind i din bolig til fx radiator eller gulvvarme. Dette er en meget diskret løsning og populær løsning. En luft til vand samt en luft til luft varmepumpe kræver en del monteret på huset udvendigt som kan støje lidt. Denne pumper varme udefra luften og enten direkte ud i boligen eller til vand/radiator. 

Lav en beregning på din besparelse 

Inden du investerer i en varmepumpe, må du lave en beregning af energiforbruget. Det er relevant at vide hvor meget energi du bruger i dag og hvor meget du vil kunne spare på en omlægning til varmepumpe. Ekspert i varmepumper, Tim Petersson, udtaler at det er væsentligt at undersøge hvor meget strøm den ønskede varmepumpe bruger og hvor stor besparelsen så kan blive. 

Få yderligere råd og vejledning 

Inden du bestemmer dig for et bestemt mærke af varmepumpe, kan det være en idé at lave lidt research på nettet. Herefter er det relevant at få fat i en installatør der kan vejlede i forhold til den rette varmepumpe til din bolig samt hvor meget plads det vil kræve. En given installatør vil typisk køre med et bestemt mærke, men ønsker til andre mærker vil typisk også godt kunne lade sig gøre at imødekomme.  

Tilskud til energiforbedringer

Hvis du skifter til varmepumpe fra opvarmning med fossile brændstoffer, vil der være tale om en energiforbedring. Du skal være opmærksom på at staten yder tilskud til alle energiforbedringer i egen bolig. Det kan være en del at undersøge dette inden du får installeret varmepumpen, da der tit er krav til at søge i god tid.

Dagens Gossip