Opstart af egen virksomhed: Prøv kræfter med iværksætterlivet

Behovet for nye iværksættere i Danmark er stort, men mange tør ikke kaste sig ud i at starte egen virksomhed.

Så hvad gør man egentlig, hvis man gerne vil prøve lykken som selvstændig? 

Danmark er et godt sted at være selvstændig

Antallet af nyetablerede virksomheder er steget siden 2013, hvor 17.600 nye virksomheder blev registreret. 4 år senere i 2017 så 35.700 virksomheder dagens lys, hvilket er en stigning på 7,6 %. Der er altså flere end tidligere, der begiver sig ud på iværksættereventyret. 

Men hvad er nogle af de første ting, man bør overveje?

I forhold til mange andre lande er Danmark et godt sted, at starte egen virksomhed, når det kommer til det praktiske. Det svære kommer først senere. Da Danmark er et land med effektive myndigheder og lav korruption er det ikke besværligt at etablere en virksomhed, men det er svært at få likviditet, pga. den hårde konkurrence. Bankerne låner desuden ikke så meget ud som tidligere, og pga. skattetrykket er det dyrt at være erhvervsdrivende. 

Først og fremmest skal man momsregistreres, og det kan man i dag gøre nemt og smertefrit online. På virk.dk kan man momsregistrere sig via en online formular. Det er det eneste formelle krav til opstart af virksomhed, og man skal kun momsregistreres, hvis man har en indtægt på over 50.000 kr. om året, hvis man vil udbetale løn eller importere varer til videresalg. 

Man bør fra starten overveje, hvilken type virksomhed man vil drive, og placeringen af denne. Alt efter hvilken type virksomhed, der er tale om, kan man få brug for enten kontorplads eller opbevaring. Hvis virksomheden udelukkende er online, kan man drive den hjemmefra, men på længere sigt vil man måske få brug for yderligere opbevaring af varer. Man kan hyre et firma, til at tage sig af transport og flytning, hvis man allerede er etableret et sted, men har brug for at udvide. Her kan man søge online efter billig fragt for private og erhverv, og få et godt tilbud på flytning og fragt. 

Få professionel hjælp til din nyopstartede virksomheds markedsføring

Hvis man er nyopstartet virksomhed, gælder det om hurtigst muligt at få kunder i butikken, og få spredt kendskab til virksomheden og den service, der tilbydes. I dag er det essentielt for enhver virksomhed at have en effektiv online markedsføringsstrategi. I mange tilfælde kan der være behov for at søge professionel hjælp til digital markedsføring. Det kan være alt fra Google Ads, annoncering via Facebook eller Instagram, LinkedIn, e-mail marketing og meget mere. Der er store muligheder for alle typer virksomheder, uanset om der er tale om B2B, B2C, Webshops, almindelige hjemmesider, m.fl. 

Udover at få styr på den online markedsføringsplan, er det desuden vigtigt at få andre praktiske ting på plads, som f.eks. at ændre forskudsregistreringen hos SKAT, eller sørge for forsikring af bygninger, biler, osv. 

Det er vigtigt at udføre et stort forarbejde, inden man beslutter sig for at starte egen virksomhed. Man skal både være nøgtern og realistisk omring ens projekt.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip