Overvejelser inden du låner penge som RKI-registreret

Der er stadig muligheder for at tage et lån selv om du står registeret i RKI. Der findes faktisk en del mulighed for lån. Lån trods RKI er en løsning for dig som ikke har andre muligheder.

Det er en god ide at gøre sig nogle overvejelser inden du kaster dig ud i det. Hvis du gerne vil låne penge selv om du er registreret i RKI låner du ikke på de samme vilkår som andre debitorer. Bliv klogere på mulighederne herunder, som er udarbejdet i samarbejde med laanpengetrods.dk.

Overvejelser inden du tager et lån

Der er flere overvejelser og forberedelser du skal gøre dig, hvis du ønsker et lån mens du er i RKI. I første omgang er det en rigtig god ide at sætte sig ind i tingene. Det kan være noget der kræver lidt tid og arbejde men det er umagen værd. Det er en rigtig god ide at udarbejde et budget før du skal låne penge. Budgettet skal gøre det muligt at vurdere om du kan betale udgifterne ved det lån du vil tage. På den måde viser du at du har styr på økonomien til låneudbyderen og andre. 

Dem som tilbyder dig lån når du er registeret i RKI, har en vurdering hvor de regner med en forøget risiko. Og det er sådan set også sådan det er. 

Det kan være en ulempe at optage lånet da man kan forgælde sig endnu mere. Man kan også være ude for at lånet er dyrere. De fordele der kan være ved at tage et lån online er blandt andet at det er et diskret lån hvor du selv bestemmer hvad du vil bruge det til. Det giver en rar følelse at du stadig selv bestemmer over din egen økonomi. Lån penge nu, men overvej mulighederne først, så du får valgte det bedste lån.

Kan du komme ud af RKI

Det er muligt at komme ud af RKI. Der findes flere forskellige metoder til at sørge for du ikke er registreret i RKI. Du kan selvfølgelig betale din gæld. Hvis du betaler gælden som du er registeret for, vil du automatisk blive slettet i RKIs register. Men hvis du kunne betale gælden, ville der jo nok være en god chance for du allerede havde gjort det. 

Men der findes også andre måder som kan hjælpe dig i denne situation. Du kan vente i 5 år. Efter de 5 år sletter RKI dig i deres register og så er det bare at undgå at komme i samme situation igen. Denne løsning er jo god hvid du kan vente de 5 år det kræver. Men det er ikke altid det kan lade gøre. 

En sidste og tredje løsning er at skrive til RKI. Når du skriver til dem, skal du have styr på dine argumenter for at du overhoved får noget som helst ud af det. Du skal så bede dem om at slette dig for du ikke vil vedkende dig grundlaget for den gæld du er registreret for. Det er kun en mulighed hvis du ikke endnu har vedkendt at du hæfter for gælden.

 

Dagens Gossip