Prioriter udgifterne når I skal have børn

Skrevet af webmaster

07/09/2019
Man kan lynhurtigt købe sig fattig i ting til sit barn, men der er stor forskel på nice to have og need to have, når det kommer til babyer.

Dagens topnyheder

Sponsoreret indhold

Det er dyrt at stifte familie. Tøj, babytilbehør, institutionsplads og generel forkælelse til den lille pode kan hurtigt løbe op i store beløb. Det kan snart tage overhånd, fordi man gerne vil have, at ens barn skal have det bedste af det bedste, men prøv at tænke dig om og prioriter de udgifter, som rent faktisk gør en forskel. 

Transport

Hvis I har været vant til at cykle rundt alle steder, så vil I nok sætte pris på at have en bil, når I får et barn. Det er bare nemmere at kunne sætte autostolen på bagsædet og køre rundt med den lille ny end altid at være afhængig af offentlig transport. Ihvertfald det første år af babys liv er det rart at kunne køre i en bil, da nyfødte babyer som bekendt ikke kan sidde på en cykel.

Når I skal købe bilen, kan I med fordel kigge efter et billån uden krav om udbetaling. Når barnet bliver stort nok til at sidde i et barnecykelsæde, kan I overveje igen at tage cyklen til fordel for det mere automatiserede køretøj, hvis I gerne vil spare nogle penge der. 

Barnevognen er et andet sted hvor det er smart at købe god kvalitet. De første mange måneder af et barns liv bruger man en barnevogn hver dag til ture ud af hjemmet samt til lure på altanen eller i haven.

Det gør en meget stor forskel at gå rundt med en dårlig barnevogn sammenlignet med en barnevogn i høj kvalitet, da du rent ergonomisk bevæger dig mere korrekt med en god barnevogn. Din krop vil takke dig for det, hvis du køber en barnevogn som er let og nem at manøvrerede rundt med. 

Overvej det to gange

Smukt babytøj, lækre indretningsdetaljer til børneværelset og designerlegetøj kan alt sammen være fristende at smide penge efter. Men hver gang du får lyst til at svinge dankortet, kan du gøre det til en vane at tænke en ekstra gang over, om din baby virkelig behøver det.

Der findes masser af fint babyudstyr i billigere butikker og der eksisterer adskillige butikker og apps, hvor du kan købe brugt tøj og ting til børn. De bruger det sjældent særlig længe ad gangen, så her kan du altså spare mange penge på at købe ting, som er næsten ubrugte.