Sådan bliver du fri for herpes

Tips til effektiv forebyggelse og den rette behandling.

Med foråret kommer solskinnet og de grønne vækster springer frem over alt, men desværre er den nye sæson også anledning til mindre forkølelser, som kommer af den svækkelse, som vintersæsonen har givet immunforsvaret. Derfor døjer mange hvert år af forkølelsessår, som pludseligt springer ud, netop som man gerne vil være mere aktiv efter en kedelig vinter. Sollys kan endda hos nogle fremprovokere et herpesudbrud!

Forkølelsessår forårsages af herpesvirus, som ofte ligger i dvale i kroppen over lange perioder, før den så viser sig ved svækkelser i immunforsvaret. Herpes i udbrud ses som små væskefyldte blærer, enten i nærheden af slimhinder såsom ved munden, genitalierne eller på i forvejen irriteret, betændt hud. Der findes op mod 80 forskellige herpestyper, men overordnet taler man om HSV-1 og HSV-2:

Den første form er hyppigst og den angriber typisk mund og læber, hvorimod anden form særligt forekommer ved genitalierne og derfor som oftest er seksuelt overført. Den første form kan kroppen i de fleste tilfælde selv producere antistoffer imod, og dermed holde nede, hvis immunforsvaret ellers holdes stærkt og velfungerende.

Hvordan forebygger du bedst herpesudbrud?

Først og fremmest bør du selvsagt undgå at komme i kontakt med virussen! Det kan dog være utroligt svært at afgøre, hvornår du skal holde dig til kindkys med kæresten, da herpesvirus ved munden også smitter i en kortere periode uden for perioden med synligt udbrud. Ved herpes på genitalierne er det først sikkert at være sammen seksuelt, når den angrebne person har fået behandling og har haft et stykke tid uden udbrud.

Grundlæggende forebygger du bedst nye udbrud af forkølelsessår ved generelt at styrke dit immunforsvar gennem sund kost med antioxidanter, essentielle vitaminer og mineraler samt de sunde omega-3 fedtsyrer. Derfor kan det være en god idé at sætte sig ind i de kosttilskud, der kan styrke dit immunsystem generelt, men som også målrettet forhindrer herpesvirussen i overhovedet at gå i udbrud. Blandt andre viser dette studie, at kosttilskud med proteinet lysin forebygger forkølelsessår af HSV-1-typen effektivt.

Hvordan behandles herpes mest effektivt?

Du kommer ikke udenom at skulle behandle forkølelsessår med et godt produkt, der kan slå virussen ned. Hvis du er god til at fange udbruddet i opløbet, når du mærker den første stikken eller lille bule i huden, kan du faktisk være heldig helt at forhindre et udbrud. På https://herpesfree.dk/ kan du finde tilbundsgående viden og guides til de mest effektive produkter, der kan hjælpe dig med behandling af herpes i udbrud og ikke mindst forebyggelse af nye udbrud.

 

Dagens Gossip