Sådan dækker du op til fest

PA

390 uger siden

|

23/01/2017
Du har fundet de perfekte bryllupslokaler. Det er helt perfekt - indtil du finder ud af, at du overhovedet ikke har styr på den perfekte opdækning.

Dagens topnyheder

Der er heldigvis hjælp at hente her. Vi har nemlig spurgt arrangement chef Andy Villadsen hos Fænø-Sund Konference og overtjener Lisbeth Henriksen, hvordan det bedst kan gøres. Her er deres enkle forslag til den perfekte opdækning.

Bordopstillingen

Ved bordopstilling bør du overveje hvilken type begivenhed, der er tale om. Skal det være højtideligt, afslappet eller alternativt?

U og E bordopstilling: Bruges ofte ved højtidelige fester, hvor værterne er i centrum. F.eks. bryllupper, runde fødselsdage, kobberbryllup, sølvbryllup og guldbryllup. Ulempen ved disse typer af opstillinger kan være, at nogle gæster ikke har borddame eller -herre. 

Øer: Små øer af borde til 8-10 personer giver en afslappet atmosfære, hvor alle har nogen at tale med. Denne type opstilling ses ofte ved konfirmationer, barnedåb, kobberbryllup, sølvbryllup og guldbryllup.

Bordopdækning

Start opdækningen med dugene. Dernæst sætter du lys og blomsterdekorationer på bordet, disse må aldrig tage udsynet til genboen. Sørg for at blomster og lys er afstemt i farver efter duge og servietter.

Ved borddækning beregner man 65-85 cm plads til hver gæst alt efter, hvilken servering der er aktuel. Sørg for god plads mellem bordene, så både gæster og personale let kan komme rundt. Derudover skal ingen gæster sidde, så der er bordben midt i kuverten.

Når bordet skal dækkes starter man med en serviet eller dækketallerken som centrum ved hver kuvert, derefter bygges op udad med bestik. Gafler til venstre, knive til højre + evt. suppeske. Bestik til dessert placeres på toppen af kuverten. Husk altid at bestikket lægges, så det der bruges først er yderst, og gæsten herefter kan arbejde sig indad. Glassene placeres til sidst og glasset placeres til hovedretten i midten. Hvis der serveres dessertvin placeres glasset til venstre for ”hovedglasset” de øvrige glas placeres til højre.

Når du er færdig, så bevæg dig rundt i rummet og betragt de færdige borde, så har du nemmere ved at se fejl og mangler.