Sådan får du styr på økonomien i 2019

Har de sidste par måneder taget hårdt på dit budget, og har du sat dig et mål om at få lidt ekstra luft på kontoen i 2019, så er du landet det helt rigtige sted.

Der er nemlig en række af forskellige tiltag du kan overveje, hvis 2019 skal være dit år rent økonomisk. Det handler ikke kun om dit forbrug i forhold til materielle varer, men også dine dagligdagsindkøb og dine forsikringer. For ofte er de største syndere i vores budget dem, vi ikke rigtig ser. Vi kommer med fire god råd til, hvordan du får styr på din økonomi i 2019. 

Kig på dine forsikringer

Dine forsikringer er noget, der kan fylde meget i dit månedlige budget, hvis du både er bilejer, har en hund og et hus. Det kan hurtigt løbe op, og selvom forsikring er noget, du ikke skal gå på kompromis med, så er der altid en god grund til at foretage et forsikringstjek.

Har du for eksempel fået en ny bil, skal du kigge godt på din bilforsikring. For muligvis kan ændringer påvirke dine udgifter på din bilforsikring. Er 2019 året, hvor du skal være bilejer, så vil der være en ekstra udgift netop i form af en bilforsikring. Men du kan godt slippe billigt fra det, hvis du sørger for at købe en mindre bil med en billig vægtafgift. På den måde kan du muligvis få en billigere bilforsikring. 

Lav en madplan

En af de undervurderede måder at holde styr på budgettet er ved at lave en ugentlig madplan for enten alle ugens syv dage eller også de fem, der er hverdagene hos de fleste. Sæt dig ned søndag, og planlæg, hvad ugens madplan skal bestå af. Her skal du holde øje med to ting. Først og fremmest de ugentlige tilbud, som du kan se i de forskellige tilbudsaviser. Lav mad efter de gode tilbud, og på den måde kommer du også hele tallerkenen rundt. Og så skal du sørge for at planlægge din mad, så du kan bruge de samme råvarer til flere forskellige retter. 

Overvej dit forbrug

Afhængigt af hvor slem du er til at shoppe, så er der også noget her, du kan justere på. Ofte har vi en tendens til at købe mere tøj, end vi har brug for, og ofte er købet ikke et, som vi bliver ellevilde over. Sæt dig et mål i forhold til dine tøjindkøb, og ryd godt op i skabet derhjemme.

På den måde finder du ud af, hvilken beklædningsgenstand eller hvilke accessoires du egentlig mangler i din garderobe. Og så kan billigere alternativer også være en god løsning, hvis du gerne vil give dig selv lov til at købe flere stykker tøj om måneden. 

Sæt dig nogle mål

Endelig har vi noget at det vigtigste, som nemlig er dine mål for 2019. Sæt dig ned og find ud af, hvad dine økonomiske mål skal være. Er det, at du gerne vil have mulighed for at rejse mere, eller vil du bare gerne kunne smide flere penge over på opsparingen? Lav dig en plan for, hvor mange penge om måneden du skal have til dig selv, og hvor mange du skal spare op. På den måde finder du helt naturligt ud af, hvordan du opnår dine mål.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip