Sådan forlænger du dit trægulvs levetid

PA

375 uger siden

|

09/05/2017

Dagens topnyheder

Lige meget om det er et råt eller fint look , du søger, er det vigtigt, at du vedligeholder gulvet. Særligt trægulve har behov for den rette behandling, da et ubeskyttet trægulv er ekstra modtagelig overfor væske, snavs og slid.

 

Gode råd til at vedligeholde tit trægulv

Trægulve er ikke vedligeholdelsesfrie, men kan slibes og efterfølgende behandles.

”En god overfladebehandling er med til at forlænge dit trægulvs levetid. Der er flere forskellige behandlinger, du kan anvende til dit trægulv alt efter, hvilket materiale træet er i. Inden du begynder at behandle dit gulv, er det klogt at lave en vurdering af, hvorvidt dit gulv trænger til lidt mere end blot en overfladebehandling”, påpeger Keis Gulv & Service.

 

Hvilket look skal du vælge? Vælg mellem tre looks

Tidens trends inden for gulve søger bredt, og der er forholdsvis frie tøjler, når du skal bestemme dig. Du kan behandle dit gulv med lud-, olie- og lakbehandling.

 

Ludbehandling

Hvis du gerne vil tilføre et lyst og frisk look til dit gulv, vil du foretrække at behandle træet med lud. Foruden at lysne, vil du også opleve at gulvet får et boost og yderligere bemærke at ridser samt pletter mindskes markant.

 

Oliebehandling eller lakbehandling

Foretrækker du derimod et mindre lyst gulv, kan du med fordel behandle dit gulv med en olie- eller lakbehandling. Vælger du at behandle dit gulv med olie vil træets overflade blokeres for fedt og snavs og have et naturligt look.

En lakbehandling vil give dit gulv et nyt udseende, fordi træets naturlige struktur fremhæves. Det er en stræk overfladebehandling, som bevirker til at gulvet bliver stærkere og holder i årevis.

 

Tippet som holder gulvet robust

Til det uslebne gulve er det vigtig, at du stadig mætter træet. Dette gøres ved at vaske gulvet med natursæbe, som giver en robust overflade. 

Gulvet er i dag blevet en vigtig del af et hjems udtryk – og med rette. Det skal ikke bare være et praktisk underlag, men også være med til at skabe hyggelige rammer på samme vis som dine møbler.