Sådan forlænger du levetiden på din skorsten

Sponsoreret artikel

Er dit hus udstyret med en flot og funktionel skorsten, er det måske ikke den bygningsdel, som du har mest fokus på at gå efter i sømmene. Men eftersom din skorsten faktisk er meget udsat på grund af sin placering, er det vigtigt, at du vedligeholder og efterser din skorsten med jævne mellemrum.  

Det giver dig mulighed for at forebygge skader og for at gribe ind, inden en eventuel skade opstår eller spreder sig til andre dele af dit hus. Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis dit hus er udstyret med en skorsten på toppen.

Husk besøg af autoriseret skorstensfejer

En gang om året skal du have din skorsten efterset af en autoriseret skorstensfejer. Når skorstensfejeren kommer på besøg, renser han din skorsten og giver den et servicetjek. Langt de fleste skorstensfejere plejer selv at give besked, når det er ved at være tid til det årlige besøg. Men det er ikke nok med det årlige besøg og eftersyn. Du bør også selv kigge til din skorsten - både indvendigt og udvendigt.

Tjek din skorsten - også hvis du aldrig bruger den

Har du en skorsten oppe på taget, som aldrig bliver brugt, er det ikke nogen undskyldning for ikke at vedligeholde den. Den skal stadig vedligeholdes på den udvendige side, så du kan sikre dig, at der ikke opstår graverende skader derpå, som kan munde ud i, at den falder sammen eller laver andre skader på dit hus.  

Faktisk er risikoen for skader større, hvis du har en skorsten, der aldrig bliver brugt. Når den konstant er kold, er den mere udsat, når det kommer til både frost- og fugtskader.  

Vil du gerne nedlægge din skorsten?

Har du en skorsten, som aldrig bliver brugt, er den eneste måde, som du kan slippe for at vedligeholde den, at nedlægge den. Du skal dog være særligt opmærksom, hvis du overvejer at nedlægge en skorsten. Den kan nemlig godt indgå i bæreevnen på dit hus eller være en del af den stabiliserende konstruktion. Derfor skal du altid gå meget varsomt frem og søge professionel hjælp, hvis du gerne vil have fjernet din skorsten.

En anden ting, som du også altid bør have med i dine overvejelser i forhold til din skorsten, er, at skorstenen er en del af husets udtryk. Og at fjerne den kan faktisk gøre en stor forskel på det udtryk, som dit hus har.

 

Dagens Gossip