Sådan gør du huset klar til foråret

En kold og lang vinter kan være hård for boligen. Ikke nok med vejret er hårdt for boligen, så er det de færreste, der vedligeholder boligen i vintermånederne.

Det betyder, at boligen kan tage skade i løbet af vinteren, eller at der blot er nogle ting, der skal tjekkes, når vinteren er overstået. Herunder får du nogle gode tips til, hvordan du kan gøre boligen klar til foråret, så dig og din bolig kan byde foråret velkommen med maner. 

Tjek tagrenderne

Det første, du bør tjekke, når foråret melder sin ankomst, er tagrenderne. Tagrenderne og nedløbsrørene kan tage skade af det kolde vejr. Du bør derfor tjekke begge dele for utætheder. Derudover er det en rigtig god idé at rense tagrenderne for de ting, der har sat sig fast i løbet af vinteren. Til dette skal du ikke bruge meget andet end en stige. Det er altså en forholdsvis nem opgave, som ikke kræver professionel ekspertise.

Tjek taget

Taget kan også være medtaget af det hårde vintervejr. Nogle tagsten kan være ødelagt, og der kan være utætheder. Hvis det er tilfældet, vil det være godt at få det ordnet så hurtigt som muligt. Hvis taget er utæt, betyder det nemlig, at der kan ske store skader på hele boligen, herunder fugtskader. 

Gør det indvendige af boligen klar til foråret

Noget af det dejlige ved foråret er solen, der for alvor begynder at skinne fra en skyfri himmel. De lysere dage giver typisk en større lyst til at kaste sig ud i indretningsmæssige projekter. Derfor kan det også være en god idé at begynde på nye projekter til foråret, hvis du har et eller flere projekter i kikkerten. Skal der rykkes rundt på møblerne i stuen? Skal der laves nyt badeværelse eller køkken? Ikke nok med foråret gør det sjovere at lave projekter i boligen, så gør foråret det også nemmere.

Lad solen komme ind

Solen begynder at skinne mere, og det skal vi selvfølgelig udnytte. Derfor kan du også med fordel lave nogle tiltag på boligen, der lader solen komme ind. Du kan blandt andet sørge for at finde de rigtige gardiner. Gardiner, der kan afskærme, men som samtidig lader solen komme ind. Med et besøg af Gardinbussen kan du finde de gardiner, der passer bedst til din bolig og din smag. Gardiner, der lader foråret komme ind, så du kan få stor glæde af denne årstid. Man skal bestemt ikke underkende det skønne solskin i forårsmånederne.

 

Dagens Gossip