Sådan kan du leve mere bæredygtigt i hverdagen

I dag er klimaet kommet i fokus, og derfor vil mange danskere gerne gøre en ihærdig indsats for at passe ekstra godt på vores klima.

Sponsoreret artikel

Men det kan være svært helt at finde ud af, hvilke ændringer du kan foretage i hverdagen i jagten på en mere bæredygtig livsstil. Vi kommer med vores gode råd til, hvordan du kan gøre en forskel i hverdagen, uden det skal blive til en stor udfordring for dig. 

Miljørigtig opvarmning

Bor du i et hus, eller har du et sommerhus, så kan der være gode muligheder for at spare både energi og penge på din varmeregning. I dag kan du få et pillefyr til at opvarme boligen, som passer godt på miljøet og på din økonomi. Her kan du anvende træpiller, som er ekstra skånsomme, og derfor er det et godt valg. Har du endnu ikke et pillefyr, så bør du overveje en udskiftning af det gamle fyr. 

Det samme gælder for din brændeovn indenfor, som du med fordel kan skifte ud med en pilleovn. Denne fungerer på præcis samme vis som en almindelig brændeovn, men igen kan du anvende træpiller, og det gør en stor forskel i hverdagen. Det kan samtidig vise sig at være en god investering med en udskiftning af disse to. 

Kødfrie dage

En af de helt klassiske råd i dag, og som også er blevet til en stor trend landet over, er de kødfrie dage. I Danmark er vi kendt for at spise meget kød, og derfor kan det gøre en markant forskel, hvis vi alle sørger for at holde kødfrie dage hver uge. Sæt dig ned og lav en madplan for hele ugen, som også kan resultere i et mindre mandspild, og planlæg to kødfrie dage i den kommende uge.

Selvom det for mange kan virke fremmede med et aftensmåltid uden kød, så kan du nemt finde en masse inspiration på nettet. Du kan tilmed købe plantebaseret fars til f.eks. bøffer, og du kan også få plantebaserede kyllingestykker, som du kan bruge i pandekager eller på en pizza. 

Hold ferie i Danmark

Der er én måde, hvorpå du nemt kan passe på klimaet og slippe for de store ændringer i hverdagen. Flytransporten er en af klimasynderne, og her kan du gøre en stor forskel, hvis du får andre med på ideen. I stedet for at flyve langt væk på sommerferie, så kan du overveje at holde ferie et sted i Europa, hvor du kan tage bilen eller toget til. Du kan også vælge at holde en sommerferie i skønne Danmark og nyde det danske sommervejr. Det er både billigere og langt bedre for miljøet.

Dagens Gossip