Sådan undgår du en kæmperegning fra låsesmeden

Når man først har boet i en lejlighed med smæklås, har man næste med garanti også haft besøg af en låsesmed. Og låsesmeden ved godt, at ingen andre kan gøre lige præcis det, han kan.

Derfor tager de sig som regel godt betalt for et udkald, og det kan mærkes i budgettet resten af måneden. Men lad være med at gå i panik, hvis du en dag smækker dig ude. Du kan nemlig selv gøre noget for at mindske regningen.

Vælg en lokal låsesmed

Ved at vælge en lokal låsesmed undgår du mange af de typiske omkostninger. En stor del af gebyret er nemlig for låsesmedens kørsel. Hvis du for eksempel bor på Amager, er det derfor en god idé at finde en låsesmed, der har hjemme på Amager og er forberedt på at bevæge sig i det område.

De fleste gange vil en lokal låsesmed også kunne komme hurtigere frem, fordi han er i nærheden og kender området godt. Det betyder, at du hurtigere kommer ind i dit hjem og kan komme videre med din dag.

Ring ikke, før du er sikker

De fleste låsesmede tager et stort gebyr for aflysninger, så bestil ikke hjælp, før du har prøvet alle andre løsninger. Det kan hurtigt koste flere hundrede kroner, hvis du aflyser aftalen, efter låsesmeden er kørt afsted fra kontoret. Sørg i stedet for at have en ekstranøgle, så du ikke behøver panik-ringe efter professionel hjælp, hver gang du smækker dig ude.

Hvis du har en god ven eller et familiemedlem, som bor inden for et par kilometers afstand, så bed vedkommende om at opbevare din ekstranøgle. Det er ikke sikkert, at de er hjemme, lige når du ringer, så det er en mindre fleksibel løsning end låsesmeden. Til gengæld er det helt gratis, og du er aldrig i tvivl om, hvem du skal ringe til først.

Undersøg priserne på forhånd

Vi ved alle, at impulskøb er dyre. Det gælder også, når det handler om låsesmede. Det er derfor en god idé at sætte dig nogenlunde ind i priserne, før uheldet er ude. Der findes et hav af sammenligningstjenester på nettet, hvor du for eksempel kan søge på ”Låsesmed Amager” og se, hvor du kan få den billigste service. 

Det giver dig ro i maven, hvis du skulle smække dig ude. Så ved du nemlig præcis, hvem du kan ringe til, så du ikke bare tager den første, den bedste. Dem, der ligger først på Google, er nemlig ikke nødvendigvis dem med den billigste service.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip