Sådan vælger I den rigtige mad til konfirmationsfesten

Maden er en vigtig del af konfirmationsfesten. Derfor er der også en masse overvejelser forbundet med valget af den.

Konfirmationsfesten er en vigtig begivenhed i din søns eller datters liv. Derfor er det også vigtigt, at I får valgt den helt rette mad til festen. Det er i høj grad med til at sætte sit præg på, hvordan festen bliver. 

Det kan være, at du selv vil kokkerere maden, eller at du vil bestille den ude fra. Måske synes du, at det er nemmest, at I holder konfirmationen på en restaurant. Lige meget hvad står I dog tilbage med spørgsmålet: Hvordan vælger vi den rette mad? Det kan være svært at finde ud af. Her får du nogle gode råd til, hvad du kan vælge maden ud fra. 

Vælg mad, som alle kan spise

Til en konfirmation kommer der en lang række forskellige mennesker, der alle sammen har forskellige præferencer. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge noget mad, som alle kan spise. Det er med til at gøre, at det bliver en god festoplevelse for alle.

Hvis du vil være på den sikre side, er det smarteste, at du serverer en lækker buffet for dine gæster. Med masser af mad på buffeten vil det blive meget nemt for alle at finde noget at spise, som de godt kan lide – og som de rent faktisk spiser. Det gør, at både vegetarer, veganere, glutenallergikere, laktoseintolerante og alle andre kan finde noget lækkert at spise. 

Lad tidspunktet bestemme maden til konfirmationsfesten

Et andet godt pejlemærke for, hvad I skal have at spise til konfirmationsfesten er, hvornår på dagen selve konfirmationen er. Mange kirker har flere hold af konfirmander, hvilket gør, at nogle bliver konfirmeret allerede klokken 9 om morgenen. Det lægger ikke rigtig op til, at I sætter jer og spiser en stor tre retters menu umiddelbart efter. I stedet kan det derfor være en god ide, at du inviterer dine gæster på brunch eller frokost. 

Bliver dit barn til gengæld konfirmeret sent på dagen, kan I sagtens servere en lækker middag kort tid efter konfirmationen. Der vil det netop være på sin plads med en tre retters menu eller en stor og bugnende middagsbuffet. 

Et af de steder, hvor de kan hjælpe jer, lige meget hvilken tid på dagen dit barn skal konfirmeres, er på Club Riva i Rungsted Havn. De har stor erfaring med at skræddersy fester og kan derfor kokkerere en lang række forskellige typer af mad. Læs mere om dem her

Lad dit barn være medbestemmende i forhold til maden

Konfirmationsfesten er selvfølgelig først og fremmest din søns eller datters store dag. Derfor er det også vigtigt, at du lader ham eller hende være medbestemmende i forhold til, hvad I skal have at spise – for maden skal selvfølgelig også falde i konfirmandens smag. 

Derfor er det en god ide, at du finder noget mad, der passer til jeres budget. Så kan I sammen sætte jer og se de forskellige menuer igennem og finde ud af, hvad I gerne vil have at spise.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip