Svømning er både sjovt og sundt

I Danmark er vi så heldige at være omgivet af vand. Uanset hvor i landet vi opholder os, er der aldrig langt til åbent vand.

Når dette sammenholdes med de mange svømmehaller, udendørs bassiner og private pools der findes, er der altid mulighed for at komme i vandet.

Det benytter rigtig mange sig af – og der findes næppe mange danskere, der ikke allerede fra barnsben har lært at svømme. Det starter tidligt, da babysvømning snart syntes at være en naturlig del af barnets første levetid.

Interessen for svømning synes ikke at aftage med alderen, da vi stort set alle svømmer på et eller andet plan. Mange bruger svømning som en sjov sommeroplevelse, andre bruger svømning lidt mere seriøst i forbindelse med motion, mens nogle begynder at dyrke svømning på konkurrenceplan – en disciplin, hvor Danmark i årtier har gjort sig positivt bemærket.

Svømning bliver endnu sjovere med det rigtige udstyr

Øget interesser for svømning giver også øget interesse for at have det rigtige udstyr. Hos Watery.dk findes et væld af muligheder, der gør svømmeoplevelsen endnu bedre. Foruden det nødvendige badetøj finder mange det behageligt at bruge svømmebriller, der gør det muligt at svømme med åbne øjne. Svømmebriller hjælper også de mange, der har det svært med at få enten salt- eller klorvand i øjnene.

Hvis svømmeturen samtidig skal være lidt udfordrende, kan en svømmetur i åbent hav give store oplevelser. I sådanne tilfælde vil en dykkermaske og en par gode svømmefødder åbne for nye muligheder.

Uanset om det drejer sig om et par svømmebriller til skolesvømning eller en badehætte til konkurrencesvømmeren, er det vigtigt at have udstyr, der passer til en – og den form for svømning, der dyrkes.

Beklædningen er minimal – men skal være i orden

Til strandturen eller en hurtig tur i poolen bruger mange mænd løstsiddende badeshorts – og kvinderne enten bikini eller badedragt. Det er behagelig påklædning til de varme sommerdage.

Hvis svømningen bliver lidt mere seriøs melder behovet for det rigtige badetøj sig hurtigt. Det skal være tætsiddende og give fuld bevægelighed i vandet.

Både farve, pasform og kvalitet skal være i orden, når ud vælger din nye badedragt – og det gør selvfølgelig ikke noget, at den også klæder dig.

Tiderne – og moden – skifter, så du finder nemt den model, der passer dig - også i den farve eller mønstre, som du drømmer om.

 

Dagens Gossip