Udstyr og uundværlige redskaber til dit drivhus

Når det er tid til at plante, vande og rydde op i drivhuset, er det essentielt at have udstyret i orden.

I et drivhus er det svært at undgå, at du spilder lidt jord en gang imellem, og derfor er det af og til nødvendigt at hive fat på en kost og gøre rent i drivhuset.

Hvis du er nybegynder med et drivhus, er det nemmere at læse dig vejen til de uundværlige redskaber i stedet for at skulle til at forsøge dig frem og på et tidspunkt indse, at du har glemt en skovl eller lignende. Læs med og find notesblokken frem, så du kan gå på redskabs-shopping til drivhuset.

Oprydning og vanding

Til oprydningen i drivhuset er det et must med en god kost. Kosten skal være solid og virkelig slidstærk. Her vil det være det bedste at ty til planteskoler eller byggemarkeder, som fører de bedste koste til langvarig brug.

Hvis du ikke allerede har en på lager, er en haveslange også et must. En lang haveslange med et hjul til oprulning eller forlængelse er optimalt. Sørg for at have forskellige brusehoveder til slangen, så du kan vande planterne i drivhuset med en blød stråle.

Håndarbejdet i drivhuset

Når det er tid til at plante og så planter og blomster, er det rart at have et lille redskabs-kit til at stå i drivhuset. Sørg for, at du har en lille håndskovl og en mini-rive, som du kan bruge til at pleje og forberede jorden til nye planter. Et par gode havehandsker er essentielt, da det kan være slidsomt at skulle rense negle og hænder i evigheder efter en tur i drivhuset.

Når du vælger havehandsker, er det smartest at gå efter et slidstærkt par, som eventuelt er forstærket omkring tommelfingeren og håndfladen. Undgå de hvide handsker, som ikke gør nogen gavn og blot bliver mørke efter en enkelt gangs brug.

Praktiske og præventive foranstaltninger

Når du opholder dig i drivhuset, er det behageligt at kunne arbejde i hoftehøjde ved et bord. Køb eventuelt et gammelt, slidt træbord, som har en god portion charme, men som også er solidt. Stil det som arbejdsbord i drivhuset. Alternativt kan du købe et aluminiumsbord, som er meget praktisk og let at flytte på.

Når det gælder det upraktiske og irriterende, er det essentielt at pointere, at det kan være svært at undgå myrer i drivhuse, fordi myrer trives særdeles godt i den varme, der er i drivhuset. Køb præventivt noget myrespray, som du kan spraye på fliserne på drivhusets gulv. Dette vil ikke vare for evigt, men kan fungere fint mod myrer, som finder vej til kapillærkasser eller andet.

Plant ud og tjek temperaturen

Apropos myrer i kapillærkasser er kapillærkasser gode at have stående. Hvis du ikke ved, hvad en kapillærkasse er, er det en kasse, som isolerer rigtig godt og bruges til at opbevare plantesække med planter i. Kasserne kan sagtens nedgraves, hvis du ikke synes, at det kridhvide flamingolook passer ind.

Et sidste tip til tilbehør til dit drivhus er et termometer. Et termometer er ikke livsnødvendigt, men det kan være smart at have hængende, så du særligt om vinteren kan sikre dig, at planterne ikke går til på grund af en for lav temperatur.

 

Dagens Gossip