Vær opmærksom på din isolering – du risikerer skimmelsvamp

Dårlig isolering kan have fatale konsekvenser.

Som boligejer er der mange ting man skal være opmærksom på i sit hus, og vedligeholdelse er en stor del af det at eje en bolig – i hvert fald hvis man ønsker, at boligen ikke skal forfalde og falde alt for meget i værdi. Isolering er ikke noget vi kan se hverken ude fra eller inde fra huset, men det er en stor del af vores bolig og har mange vigtige funktioner. Først og fremmest er isolering til for at holde på varmen, så vi for det første ikke går og fryser i vinterhalvåret, og så vi, for det andet, ikke får en tårnhøj varmeregning. Isolering er også med til at skabe et godt og tørt indeklima, da det er med til at holde fugt og kulde ude. Bor du i en ældre bolig, eller et hus, der af andre grunde er dårligt isoleret, kan manglen på god isolering i sidste ende have fatale konsekvenser.

Hold øje med indikationer på skimmelsvamp

Der er flere ting man skal holde øje med, hvis man har mistanke om dårlig isolering i sit hjem. Dårlig isolering er en stor synder i forhold til tårnhøje varmeregninger, da varmen har nemmere ved at slippe ud, hvis tag, gulve og vægge er dårligt isoleret. Desuden er et fugtigt og koldt miljø et sted hvor svamp stortrives.

”Med hensyn til skimmelsvamp er der flere måder, man selv kan tjekke det på. Mørke pletter i loft, hjørner og vægge er tydelige indikatorer på, at der kan være skimmelsvamp i huset. Skimmelsvamp opstår hvis der ikke er ventileret ordentligt under loftet, da svampen opstår af fugt. I mange tilfælde kan skimmelsvamp afhjælpes ved at efterisolere” siger Franck fra Perleisolering, der er beliggende i Glyngøre. 

Fordele ved efterisolering

Hvis du har mistanke om, at dit hjem er dårligt isoleret påpeger Frank fra Perleisolering desuden, at det bedste man kan gøre er at kontakte en fagmand. Fagmanden kan gennemgå huset, og Perleisolering har udviklet en hurtig metode, der effektivt fjerner det defekte isoleringsmateriale.  Det fugtige isoleringsmateriale kan suges bort, og herefter kan nyt blæses ind i hulmuren. En efterisolering har mange fordele, såsom en forbedring af indeklimaet og en lavere varmeregning. Boligens værdi vil desuden stige, da en godt isoleret bolig er væsentlig mere attraktiv end en dårlig isoleret bolig på boligmarkedet.

 

Dagens Gossip