Christopher

Skrevet af Nils Würtzenfeld

08/01/2018
Christopher har udviklet sig til Danmarks popkonge nummer et og har siden debuten i 2012 været yderst succesfuld. Han har vundet adskillige priser, haft en stribe hits og kan prale af over 500.000 følger på Instagram.

Mest læste i dag

Christopher Lund Nissen blev født 31. januar 1992 på Frederiksberg. I dag er han et af de allerstørste navne på den danske musikscene og har massevis af fans.

Christopher - barndom

Da Christopher var tre-fire år flyttede han fra Frederiksberg til Amager sammen med sine forældre Liselotte og Gert samt sin syv år yngre lillebror, Oliver. Her voksede han op i et rækkehuse på en stille sidegade til Tårnbyvej og gik på Korsvejens Skole, der lå på den anden side af vejen overfor forældrenes hus. Ifølge Christopher selv var barndommen god og tryg.

- Hele min verden var jo lige her, forklarer han om barndomsgaden i et interview med Berlingske.

Fra barns ben var Christopher vild med fodbold, og drengedrømmen var at blive professionel fodboldspiller og lige så god som Messi. Hurtigt opstod dog også en kærlighed til musikken, der for alvor tog fart, da han i tredje klasse blev udråbt til vinder af skolens melodi grand prix med sangen En mandag morgen.

Christopher foran sin debut i 2012. Foto: Polfoto

-  Den første øjenåbner for mig var, da der var melodi grand prix på skolen. En af mine gode venners storebror havde skrevet en sang, som jeg optrådte med sammen med nogle andre fra klassen. Vi gik i tredje klasse på det tidspunkt, så det var første år, vi kunne stille op. Og så gik vi hen og vandt. Jeg kan bare huske, at jeg tænkte, ‘wauw, det er for fedt det her med at stå på en scene,’ har han forklaret til Berlingske.

De efterfølgende år stillede Christopher atter op til skolen grand prix og vandt endnu engang. Med de to sejre fik den unge dreng yderligere blod på tanden i forhold til musikken, ligesom drømmen om et liv som professionel musiker kun blev endnu større, da han som 12-årig fik sin første guitar.

Christopher før de lyse krøller blev hans kendetegn. Foto: Polfoto

Det gjorde også, at fodbolden langsomt blev droppet, og mens vennerne øvede på fodboldbanerne tæt på hjemmet, øvede Christopher sig som guitarist og sangskriver.

Samtidig skiftede Christopher Korsvejens Skole ud med Niels Brock Gymnasium i det indre København, hvorfra han blev student i sommeren 2011. Sideløbende arbejdede han i tøjbutikken Samsøe Samsøe.

Christopher - karrieren

Med årene blev drømmen om et liv som popstjerne større og større, ligesom ambitionerne blev flere og flere. Det fik til sidst Christopher til at tage hånd om sin egen skæbne, da han i 2011 bankede på døren hos pladeselskabet EMI som bare 19-årig.

- Jeg overvejede at stille op i X Factor, men det virkede for mærkeligt. Men så sagde en af min fars venner, at jeg skulle banke på hos pladeselskaberne, hvorefter jeg tog ud til flere af dem, og da jeg sad i den røde sofa hos EMI og spillede nogle sange, sagde deres A&R-ansvarlige Jan-Erik, at jeg havde en fantastisk stemme. Bagefter tænkte jeg dog mest over, hvad jeg kunne havde gjort bedre, har Christopher forklaret i et interview med Jyllands-Posten.

Hos EMI præsenterede han pladefolkene for sine sange og sit talent, og selvom den ambitiøse teenager var både urutineret og uprøvet, så var det ikke svært at spotte talentet.

Christopher på scenen i 2012. Foto: Polfoto

Derfor besluttede man at give ham chancen ved at ringe til faderen og tilbyde den håbefulde søn en pladekontrakt. Et tilbud som familien tog imod, og som dermed blev startskuddet til den musikalske Christophers kometkarriere.

Og der skulle ikke gå længe, før danskerne blev introduceret til Christophers talenter. I august 2011 - samme år som han fik sin første pladekontrakt - lavede han sammen med sin gode ven Theis et covernummer af den svensk sangerinde Robyns hit Call Your Girlfriend. Coverversionen blev lagt på YouTube, og på blot en måned var videoen blevet set mere end 15.000 gange. 5. september samme år fulgte han så op med sin debutsingle Against The Odds, der blev pænt modtaget.

Herunder kan de se Christophers cover af Robyns Call Your Girlfriend

19. marts 2012 kunne Christopher udsende sit første album Colours, der gjorde et pænt indtryk på både hitlisterne og anmelderne, ligesom den unge musiker hurtigt fik opbygget en stor fanskare. Christopher har siden forklaret, at nogle af hans største musikalske idoler og inspirationskilder har været Maroon 5 og The Script.

Albummet Colours kastede flere singlehits af sig, og på et tidspunkt fik Christopher mulighed for at være opvarmningsnavn på en turné, hvor Medina var hovednavnet. En karrieremulighed, der skulle vise sig at resultere i et ombrust kærlighedseventyr. 

Christopher og Medina

- Jeg endte med at blive forelsket i hende, og i samme øjeblik, vi blev kærester, vidste jeg godt, at jeg ville blive ham der Medinas kæreste. Hun var jo Danmarks største kvindelige popstjerne, og jeg var Mr. Nobody. Jeg affandt mig med det, og jeg fik også ‘skrald' for det, og der er stadig mange, som tænker på mig som ‘ham der kæresten’, har Christopher siden forklaret.

Forholdet mellem kæmpenavnet Medina og den håbefulde popdreng gav Christophers karriere en del opmærksomhed, men ikke altid på den positive måde. Den ambitiøse sanger blev nemlig altid sat i forbindelse med sin berømte kæreste og havde længe svært ved at komme ud af hendes skygge.

Christopher under en optræden på Hotel Crowne Plaza i København. Foto: Polfoto

- Jeg kan huske, at jeg gav en koncert på Skanderborg Festival, der fik en god anmeldelse. Men overskriften var noget i stil med ‘Medinas kæreste er ikke en døgnflue’. Dammit, hvorfor kunne det ikke bare have været ‘Christopher er pissefed’ eller ‘Nyt pophåb i Danmark’. Der kunne have stået så mange ting, men hun var så stor, at hun dukkede op i alting. Alle interview, jeg stillede op til, handlede om Medina, og jeg blev på et tidspunkt nødt til at sige: Jeg er også her for at tale om min nye single. Heldigvis blev jeg bedre til at håndtere det, og oplevelserne gav mig hår på brystet, har han indrømmet overfor Jyllands-Posten.

På trods af Medinas skygge, oplevede Christopher dog en stigende popularitet, og 24. september 2012 modtog han årets The Voice til The Voice-prisfesten på Plænen i Tivoli. En pris der gives på baggrund af stemmer fra lytterne. Tilmed vandt han også prisen for Årets Body Art (på grund af hans James Dean-tatovering) og prisen for Årets Flirt på grund af sit forhold til den kendte sangerinde.

Christopher sammen med Medina. Foto: Polfoto

Fra starten af 2012 og frem spirrede både Christophers karrieren og kærligheden til Medina, men små to år efter sluttede forholdet brat, da Danmarks ukronede pop-par valgte at gøre det forbi. En beslutning der i første omgang skabte masser rygter i medierne - blandt andet om utroskab.

I dokumentarserien Jeg er Christopher, der blev sendt på DR3 i marts 2014, forklarede han dog, at bruddet var sket uden det store dramatik, og at det var hans beslutning.

Christopher vinder prisen som Årets Mandlige Kunstner ved Zulu Awards i 2015. Foto: Polfoto

- Det var mig, der traf beslutningen, men det var ikke nemt, specielt ikke når der stadig er en masse følelser og kærlighed involveret. Så er det sindssygt svært at sige: 'Det skal sgu' ikke være os to lige nu', lød det fra Christopher, der videre forklarede:

-  Vi kommer fra to forskellige verdener. Jeg kommer fra en kernefamilie, hvor jeg har haft det som blommen i et æg, og hun kommer fra hele den der verden med byture og fester. Og der gør man bare nogle ting, som i øjnene på folk, der kommer fra en helt anden verden, virker helt vanvittige. Og man tænker: 'Hvad fanden sker der lige for det der’, lød det dengang fra Christopher.

Christopher og succesen

Mens kærligheden led et knæk, gik det til gengæld kun én vej for Christophers karriere.

I marts 2014 udkom Christophers andet album, Told You So og affødte blandt andet hit-singlerne Told You So og CPH Girls. Sammen med rapperen Brandon Beal udgav han også hittet Twerk It Like Miley i 2014. 

Christopher på Skanderborg Festival i 2014. Foto: Polfoto

Tekstmæssigt kredser store dele af albummet om Christophers forliste forhold til Medina, men fremstår i det store hele som et festligt popalbum, der endte som en store succes for Christopher. Mens albummet fik en blandet modtagelse af anmelderne, gik det rent hjem hos hans voksende fanskare.

I november 2014 modtog albummet guld for 10.000 solgte eksemplarer, ligesom sangen CPH Girls endte som nummer to på hitlisterne i Kina i 2014. Til Danish Music Awards 2014 modtog Christopher tilmed året publikumpris samt prisen for årets danske popalbum foran Rasmus Seebach og ekskæresten Medina.

Christopher på Grøn Koncert 2015. Foto: Polfoto

Det var efter dette album, at dokumentarserie Jeg er Christopher fik primers på DR3 og i foråret 2016 fulgte man op med forsættelse Jeg er stadig Christopher.

I april 2016 udgav Christopher sit tredje album Closer, hvorfra singlen Tulips blev en populær ørehænger.

Flere af sangen på albummet blev store hits i Asien, hvilket kastede en kinaturné af sig i efteråret 2016 .

Christopher bar overkrop

I Danmark har Christopher også givet masser koncerter, der med årerne kun har vokset sig større og større. Oftest er de udsolgte, og publikummet består primært af unge piger og kvinder, der har skænket Christopher en status som landets ubestridte popidol. Ofte er hans blotte tilstedeværelse genstand for stor hysteri, jubel og skrigen fra begestede fans, der har skabt en massiv idoldyrkelse omkring Christophers person.

Christopher er en populære herre hos det modsatte køn. Foto: Polfoto

Samtidig er efterspørgsel stor, når det kommer til Christopher-merchandise som t-shits, plakater eller mobilcovers. Derfor har popstjernen i dag sin egen webshop, hvorfra der sælges alverdens items med hans ansigt.

Udover musikken er Christopher især kendt og eftertragtet for sit udsende, hvorfra de lyse krøller og den veltrænede overkrop er blevet to efterspurgte varemærker. Af samme grund af søgeord som ‘Christopher bar overkrop’ blevet utrolig populær på Google.

Christopher kæreste

Efter forholdet til Medina er Christopher blevet kædet sammen med tilrettelægger Sofie Lange, som han mødte under optagelserne til DR3-programmet Jeg er Christopher, ligesom der også er gået rygter om, at han har haft et forhold til undertøjsmodel Sabina Rocchin.

I maj 2014 mødte Christopher dog modellen Cecilie Haugaard på den aarhusianske musikfestival SPOT. Det var Christophers manager, der introducerede parret, men på det tidspunkt vidste Christopher allerede, hvem hun var, da han studeret hendes mange billeder på Instagram.

Christopher ses her med kæresten Cecilie Haugaard til fest på Christiansborg Slot i 2016. Foto: Polfoto

Efterfølgende begyndte de to at skrive sammen, og tre måneder i efter deres første møde i Aarhus, kørte Christopher til Tisvilde for at overraske Cecilie Haugaard, der var i sommerhus i den nordsjællandske by.

Ifølge Cecilie Haugaard spurgte Christopher her, om ’skal vi ikke bare aftale, at du er min fra nu af?’ hvilket fik hende til at svare; ’Jo, det kan vi godt.’ Siden flyttede parret sammen, og i starten af 2017 købte de en 169 kvadratmeter stor tredjesals lejlighed på Christianshavn i det såkaldte Panterens Bastion fra 1877.

Christopher er med tiden blevet Danmarks popkonge. Foto: Polfoto

Udover musikken har Christopher også haft succes med en række optrædener i diverse tv programmer. Han har blandt andet gæstet Natholdet og Go’ Morgen Danmark, ligesom han har optrådt i talentshows som X Factor og Vild Med Dans.

Især i Natholdet har Christopher været en flittig gæst, hvilket også har givet ham et venskab med værten Ander Breinholt. De to har blandt andet været værter på Danish Music Awards i 2015, ligesom Breinholt, ligesom de to sammen lavede musikvideo ‘Christopher' til anledningen.