Efter hofsorg: Dette bliver dronning Margrethes første opgave, siden prins Henriks død

Skrevet af Emil Ryttergaard

328 uger siden

|

02/03/2018
Gossip
Siden prins Henriks bisættelse, har dronningen været bortrejst. Men nu vender hun snart tilbage til sine officielle pligter igen. Foto: Scanpix
Siden prins Henriks bisættelse, har dronningen været bortrejst. Men nu vender hun snart tilbage til sine officielle pligter igen. Foto: Scanpix
Siden prins Henriks bisættelse i sidste uge, har Kongehuset meddelt at dronningen og kongefamilien er i sorg. Men snart kan dronning Margrethe igen trække i arbejdstøjet.

Dagens topnyheder

Siden prins Henriks bisættelse har den danske kongefamilie fået tiltrængt fred.

Den store bevågenhed fra medier og borgere om prinsens bortgang har fået dronning Margrethe til at rejse på privat ferie, og sorge privat ved en ukendt destination. 

Men snart bliver der atter tid til at dronningen kan trække i arbejdstøjet igen. 

Kongehuset meddeler, at Dronningen den 11. marts afholder en såkaldt hæderstegnsmiddag for officerer fra Forsvaret og Flyvevåbnet på Fredensborg Slot.

Ifølge Kongehuset afholder dronning Margrethe årligt en hæderstegnsmiddag for de tre værn i det danske forsvar, henholdsvis Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet.

Det er tradition at hæderstegnsmiddagen går på skift mellem de tre værn, og i år er de inviterede officerer fra Forsvaret og Flyvevåbnet, som har modtaget hæderstegnet. Tegnet blev stiftet af Frederik IX i 1953 og gives til officerer med mere end 25 års tjeneste tro tjeneste i Flyvevåbnet. 

Dronningen har været i udlandet på privat ferie fra den 26. februar og vil først vende retur til Danmark den 11. marts i forbindelse med hædersmiddagen.

I hendes fravær vil kronprins Frederik midlertidigt være regent for landet. Det bliver dog ikke en ensom affære, når dronningen igen kan trække i arbejdstøjet.

Hun får nemlig selskab af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary under middagen.

Henriks sidste hilsen: Overraskede dronning Margrethe i kirken