Fie Laursen

Fie Laursen. Foto: Polfoto

Fie Laursen er kendt som blogger, YouTuber, forfatter og reality-stjerne og er på få år blevet Danmarks mest googlede person.

Fie Cecilia Laursen blev født 3. juli 1996 i Hillerød og blev kendt, da hun i 2012 stod frem som mobbeoffer i Aftenshowet. I dag er hun en af landets mest fulgte bloggere.

Fie Laursen barndom

Fie Laursen er datter af Eddie Laursen og Anette Laursen og er opvokset i et helt almindeligt parcelhus i Jægerspris sammen med sine to brødre, Simon og Boris Grant Laursen, hvoraf sidstnævnte også er kendt som blogger og reality-person.

Som barn elskede Fie at synge, tegne, danse og underholde fra en tidlig alder, men ønsket om at blive set og lagt mærke til skulle gennem barndommen resultere i et vedvarende mobberi.

Fie Laursen før hun for alvor blev berømt. Foto: Scanpix

I folkeskolen blev Fie nemlig drillet så voldsomt, at hun fem gange har måtte skifte skole for at undslippe sine plageånder. Ifølge hende selv skyldes mobberierne, der startede i 6. klasse, at hun ikke var bange for at talte højt om sin modeldrømme, ligesom hun ofte tiltrak sig opmærksomhed og delte billeder af sig selv på Facebook.

Tilmed havde Fie sin egen blog - et domæne hun havde fået i gave af sine forældre - hvorpå hun skrev om alle sine tanker og drømme - eksempelvis hvordan hun gerne ville være model og sanger. Hun skænkede det dog ikke mange tanker, at alle hendes store drømme ville være let tilgængelige for hendes klassekammerater, der ville bruge det mod hende.

Fie Laursen på barndomsværelset i Jægerspris. Foto: Scanpix

Hun blev blandt andet kaldt ‘Fissefie’, hvilket fik hende til at skifte skole, men øgenavnet fulgte med og billeder af en poserende Fie blev delt mellem eleverne. Det fik hende til at skifte skole igen.

Ifølge Fie selv førte de årelange mobberier til både anorexia og bulimi, ligesom hun i teenageårerne blev ‘cutter’ og endda forsøgte selvmord.

Fie Laursen mobberi

Hun har også fortalt, at hun i tre år havde en ‘stalker’, der forfulgte hende og gjorde hende bange for at være alene.

I et interview med BT i 2012 har Fie dog løftet sløret for, at hun i folkeskolen selv var med til at mobbe andre, og at hun altså derfor ikke udelukkende var et offer.

- Jeg har en fortid, hvor jeg selv har været ond ved folk, fortalte hun til avisen, efter Fies rolle som mobber kom frem.

Fie Laursen har fået meget tøj sponsoreret på grund af sin blog. Foto: Scanpix

Det førte også til, at mange angreb Fie Laursen og anklagede hende for at være dobbeltmoralsk og udnytte rollen som mobbeoffer til egen fordel. Noget som Fie dog tager afstand fra.

- Men det er ikke nogen hemmelighed, og det har jeg ændret, så jeg forstår ikke, hvorfor folk begynder at snakke om det, lød det dengang fra Fie Laursen til BT.

Ikke desto mindre førte de mange drillerier til, at Fie på et tidspunkt blev taget ud af skolen for at modtage hjemmeundervisning og efterfølgende er det kommet frem, at hun aldrig har gjort 9. klasse færdig.

Fie Laursen. Foto: Scanpix

Fie startede efterfølgende på en designskole i Holte, men valgte også at droppe ud fra denne, før forløbet blev gennemført. Ifølge hende selv skyldes denne beslutning de svære minder fra folkeskolen og tiden med mobberi.

- Jeg er hårdt ramt, og det var også derfor, jeg blev taget ud af min sidste skole, som var en designskole i Holte. Ingen mobbede mig, men flashbacks og angst fik ramt mig, har Fie fortalt til Ekstra Bladet.

Hun har dog flere gange fortalte, at hendes plan er af gøre 9. klasse færdig.

- Jeg tager niende klasse for at komme videre. Jeg vil gerne starte på handelsskole, for jeg ønsker at blive klogere på salg og iværksætteri, så jeg kan opstarte mit eget firma, lyder drømmen fra Fie.

Fie Laursen YouTube

I 2011 faldt Fie over en video på YouTube, der var blevet lagt op af den canadiske pige Amanda Todd. I videoen fortalte den 15-årige pigen om sit liv med mobning, men optagelsen gik først verden rundt, efter det unge mobbeoffer havde begået selvmord.

Videoen inspirerede Fie, der på det tidspunkt gik i 8. klasse, til at lægge en lignende video på YouTube, hvori hun også fortalte om de mange drillerier, hun havde været udsat for gemmen skoletiden.

Året efter i oktober 2012 blev Fie så med ét Danmarkskendt, da hun medvirkede i et TV 2-indslag omhandlede mobning. Indslaget fortalte den tragiske historie om Amanda Todd og brugte efterfølgnede Fie og hendes YouTube-video som et ligende dansk eksempel.

Herunder kan du se Fie Lauersens første video fra 2011.

 

Indslaget førte til, at den 16-årige Fie efterfølgende medvirkede i Aftenshowet på DR1, hvor hun fortalte om sin skoletid med mobning. Denne optræden gjorde, at Fie pludselig kom på manges læber, men også at hun delte vandene.

For mens mange hyldede Fie for at stå frem og udråbte hende til et forbillede for mobbede unge, så anklagede andre hende også for selv at have mobbet og blot slå plat på offerrollen.

- Så hold dog kæft, Fie Laursen! Du er selv skyld i, at folk ser sådan ned på dig, fordi du er sådan en medieluder, lød én af de voldsomme anklager på Twitter, mens en anden skrev:

Herunder kan du se TV 2 indslaget med Fie Lauersen.

Mobning - Fie Laursen i tv2 Oktober 2012 - Amanda Todd

- Fie Laursen har lige været i nyhederne. Har set hvor grimt hun selv skriver til folk, men det siger hun jo ikke på tv. Kvalmende.
Og kritikken var især stor på Facebook.

Fie Laursen. Foto: Scanpix

- Det er simpelthen ufatteligt, at medierne bliver ved med at køre med på denne historie. Den har absolut intet med mobning at gøre, hvis det var således, så ville hver eneste kendis i denne verden være et mobbeoffer. Denne Fie Laursen har skabt sig en kendistilværelse og en hel identitet ved at fremstå som et mobbeoffer, hvilket hun har brugt til promovering af bl.a. en modeblog og til at skabe sig en kendistilværelse, med premierer, gaver, en tur i medierne osv, lød det blandt andet i et kommentarspor.

Fie Laursen blog

Men på trods af de mange kritikere, så vandt Fie endnu flere hjerter - især blandt unge og folk, som selv var blevet mobbet. Opmærksomheden fik Fie til at nedfælde endnu flere ord på den bloggen fielaursen.dk, og hurtigt gik den 16-årige Fie fra at være ukendt teenagepiger til at blive både idol og modeikon.

Bloggen voksede nemlig med rekordfart og allerede i 2013, havde den over en million sidevisninger hver måned og utallige kommentarer fra fans. Pludselig var den generte og usikre pige blevet en ung forretningskvinde, der fra sit lille lyserøde værelse i barndomshjemmet i Jægerspris pludselig tjente penge på at skrive om sit liv.

Fie Laursen. Foto: Scanpix

Selv forsøgte Fie dog at leve et teenageliv som de fleste piger på hende alder.

- Jeg elsker Rihanna og at se Paradise Hotel. Jeg gør det samme, som alle andre piger gør, forklarede hun til Berlingske i 2013.

Fie var dog ikke længere som andre piger. Hun havde en blog, der samtidig var et job, og reklameindtægterne fra den voksende hjemmesiden var pludselig nok til, at den unge kvinde ikke havde travlt med at tage sig en uddannelse. I stedet brugte hun timer hver dag på at godkende kommentarer på bloggen, skrive og optage nye indlæg og danse foran computerens webcam. 

Fie Laursen. Foto: Scanpix

Langsomt voksede Fies berømmelse og hun blev inviteret med til gallafester fyldt med reality-stjerner, ligesom tøj-hjemmesiden Miinto.dk begyndte at benytte hende som model. 

Hun blev også tilbudt sit eget tv-show som det, der har portrætteret Amalie Szigethy, men takkede dog nej efter råd fra sin mor.

Fie Laursen berømmelsen

Langsomt gik hun fra rollen som mobbeoffer til internet-kendis. På skrift og i diverse videoer gav hun sine mange følgere sit syn på forskellige emner, ligesom hun ofte uploadede billeder af sig selv på bloggen og på Instagram.

Samtidig modtog hun massevis af sponsorater på tøj, oplevelser og make-up, hvis blot hun omtalte det på sin blog.

Fie Laursen med fan til udgivelsen af bogen Min Ærlighed. Foto: Scanpix

I 2014 forsøgte Fie at forfølge sin drøm som sanger, da hun rejste til Los Angeles og indspillede sin første single Secret, der året efter blev fulgt op af Broken Soul. I 2017 fulgte desuden de to sigler Justin og Top 10.

I februar 2015 kunne Fie også skrive reality-stjerne på cv’et, da hun medvirkede i årets udgave af Paradise Hotel og samme år modtog hun Modeblogprisens læserpris for sin velbesøgte blog.

Fie Laursen min ærlighed

I maj 2016 oplevede Fie Laursen stor kritik og fordømmelse, da hun i en YouTube-video grædende indrømmede, at hun gennem en årrække havde løjet om og opdigtet og overdrevet mange af sine blogindlæg og udtalelser for at opnå berømmelse og tjene penge.

I videoen med titlen 'Min Ærlighed', der i dag er blevet set over 700.000 gange, fortalte hun, at hun har skabt en 'fiktiv person’ og opdigtet eller overdramatiseret sine historier, så hun blev mere spændende at følge. Samtidig forklarede hun, at hun var blevet ‘uærlig og pengegrådig’.

Herunder kan du se en grædende Fie Lauersen indrømme sine løgne.

Fie Laursen - Min Ærlighed

– Jeg har kørt det her Fie Laursen så langt ud, at jeg ikke kan mere, og hvis den her video en dag bliver uploadet, så er det fordi, jeg ikke kan mere, lød det blandt andet i videoen, hvori hun også indrømmer, at ‘den største løgn var Canada-historien’.

Tidligere havde hun påstået, at hun var taget til Canada, fordi hun var blevet inviteret af den populære canadiske rapper Drake. I virkeligheden var hun dog taget til Canada for at besøge ekskæresten og hans forældre.

Indrømmelserne var vand på møllen for Fies mange kritikere, men alligevel formåede hun efterfølgende at ride stormen af

Fie Laursen kæreste

I dag er Fie stadig utrolig populær. I 2017 modtog hun blandt andet priserne som ‘årets bemærkning’ og ‘årets sociale mediebruger’ til Reality Awards samt prisen som ‘årets sociale mediebruger’ til Teenage Awards.

Fie Laursen med Anders 'Anden' Matthesen til Reality Awards 2018. Anden havde forinden svinet Fie til showet Guldtuben. Foto: Scanpix

Hun har også været den mest googlede dansker i 2017, og især søgeord som ‘Fie Laursen nøgen’ ‘Fie Laursen kæreste’ og ‘Fie Laursen bror’ har været blandt de mest indtastede. Desuden har hun tæt på 250.000 følgere på Instagram.

I maj 2017 udgav hun også bogen Min Ærlighed, hvori hun fortæller om sit liv.

Fie Laursen med kæresten Frederik Valeur. Foto: Scanpix

I 2018 kan Fie Laursens mange følgere i øvrigt se frem til, at hun atter engang tjekker ind på Paradise Hotel, når en ny sæson af det populære reality-program ruller over skærmen.

I sommeren 2017 mødte Fie sin nuværende kæreste Frederik Valeur, og da klokken slog 12 nytårsnat 2018, blev de to kærester. 13. januar kunne parret så afslører, at de sammen havde taget det næste skridt og var flyttet ind sammen.

 

Dagens Gossip